Въпрос за ел.седалки с памет и за борд

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Въпрос за ел.седалки с памет и за борд

Мнение от bobeca111 » 08 Окт 2013, 14:03

Здравейте колеги,
зададох въпросите първо в Е38 подфорума,но там движение има колкото на някой панахида или задушница :confused: ...та ще си позволя за попитам тук(понеже нещата са горе долу същите Е39/38,пък дано има някой сблъсквал се с подобни проблеми:
1. Наложи ми се за малко по дълго да махна акумулатора,и се заключи борда.Като искам да вляза ми изписва lock:on ?Някой знае ли как се оправя това?
2.Без никаква причина.Спряха да ми работят копчетата на шофъорската седалка.работи само за надуването,нищо друго. Както и не работят позициите за паметта които са на вратата.Помни позициите и ги сменя на огледалата на съответната позиция, но не и седалката.Отварям кората с копчтата отстрани на седалката разкачам буксата,включвам и тръгват. Запалвам колата и след минута пак няма никой,по същият начин се повтаря всеки път.А до сега не са правили никакъв проблем!
Идеи?!? :banghead:
Благодаря предварително :yes:
Само на диагностика ли може да излезе какво е що е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Въпрос за ел.седалки с памет и за борд

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Окт 2013, 15:00

За борда: събираш числата от вин-а, например АА12345. 1+2+3+4+5 = 15. Като ти даде Lock, натискаш левия бутон май беше и с него стигаш 15 както в случая, натискаш пак десния и те връща в първо меню. Борда вече е отключен :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 08 Окт 2013, 15:15

Здравей, колега!
При мен има същия проблем и той е следствие на това, че от вътрешната страна на кората има едно като палче, което държи буксата да не се вади. При мен то е отчупено и като сядам и ставам буксата съвсем леко се изважда - толкова, колкото да не работят ел.седалките и ел.воланът... :yes:
Огледай и при теб да не е счупено това палче и успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobeca111 » 08 Окт 2013, 18:58

Благодаря колеги!Пробвах това с борда моя сбор е 13 в случая.Няма...ГрЕдА :banghead: .
А за буксата с бялото краче за седалката.точно то ми е здраво,когато го откопчея и закопчея пак,именно тогава се оправят.И до след следващото палене :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 08 Окт 2013, 20:01

Ами остава да я караш на диагностика - проблем с борда и меморито, ако както казваш са се появили по едно и също време, за мен е много вероятно да е нарушена CAN комуникацията и да ти окъсява някъде... :yes:
Прочетете я, според мен ще излезе проблемът... :yes:

П.С. - прочетох в един чужд форум за подобен проблем с ел.седалките и там колегите са стигнали до ГМ модула на колата, но не пише дали са отстранили проблема...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Окт 2013, 20:31

bobeca111 написа:Благодаря колеги!Пробвах това с борда моя сбор е 13 в случая.Няма...ГрЕдА :banghead: .
А за буксата с бялото краче за седалката.точно то ми е здраво,когато го откопчея и закопчея пак,именно тогава се оправят.И до след следващото палене :mhihi:

Да не ти е сменяно таблото. Виж си вина на таблото на първо меню и вкарай този номер!
http://www.youtube.com/watch?v=cXrWrkEqClU
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobeca111 » 08 Окт 2013, 21:02

:dunno: вече и аз не знам.Отивам да ровя :dummy:
А седалките проклетите,сега тръгнаха от само себе си.Утре като запаля и тръгна,и пак ше запецнат.

p.s. Няма и на таблото ми излизат 7те цифри последните от рамата.Орегиналдъ си е таблото...ама няма борд и това е.

Назад към E39