Въпрос за ел.седалки с памет и за борд
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Въпрос за ел.седалки с памет и за борд
Здравейте колеги,
зададох въпросите първо в Е38 подфорума,но там движение има колкото на някой панахида или задушница
...та ще си позволя за попитам тук(понеже нещата са горе долу същите Е39/38,пък дано има някой сблъсквал се с подобни проблеми:
1. Наложи ми се за малко по дълго да махна акумулатора,и се заключи борда.Като искам да вляза ми изписва lock:on ?Някой знае ли как се оправя това?
2.Без никаква причина.Спряха да ми работят копчетата на шофъорската седалка.работи само за надуването,нищо друго. Както и не работят позициите за паметта които са на вратата.Помни позициите и ги сменя на огледалата на съответната позиция, но не и седалката.Отварям кората с копчтата отстрани на седалката разкачам буксата,включвам и тръгват. Запалвам колата и след минута пак няма никой,по същият начин се повтаря всеки път.А до сега не са правили никакъв проблем!
Идеи?!?
Благодаря предварително
Само на диагностика ли може да излезе какво е що е
зададох въпросите първо в Е38 подфорума,но там движение има колкото на някой панахида или задушница

1. Наложи ми се за малко по дълго да махна акумулатора,и се заключи борда.Като искам да вляза ми изписва lock:on ?Някой знае ли как се оправя това?
2.Без никаква причина.Спряха да ми работят копчетата на шофъорската седалка.работи само за надуването,нищо друго. Както и не работят позициите за паметта които са на вратата.Помни позициите и ги сменя на огледалата на съответната позиция, но не и седалката.Отварям кората с копчтата отстрани на седалката разкачам буксата,включвам и тръгват. Запалвам колата и след минута пак няма никой,по същият начин се повтаря всеки път.А до сега не са правили никакъв проблем!
Идеи?!?

Благодаря предварително

Само на диагностика ли може да излезе какво е що е
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Въпрос за ел.седалки с памет и за борд
За борда: събираш числата от вин-а, например АА12345. 1+2+3+4+5 = 15. Като ти даде Lock, натискаш левия бутон май беше и с него стигаш 15 както в случая, натискаш пак десния и те връща в първо меню. Борда вече е отключен 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Здравей, колега!
При мен има същия проблем и той е следствие на това, че от вътрешната страна на кората има едно като палче, което държи буксата да не се вади. При мен то е отчупено и като сядам и ставам буксата съвсем леко се изважда - толкова, колкото да не работят ел.седалките и ел.воланът...
Огледай и при теб да не е счупено това палче и успех!
При мен има същия проблем и той е следствие на това, че от вътрешната страна на кората има едно като палче, което държи буксата да не се вади. При мен то е отчупено и като сядам и ставам буксата съвсем леко се изважда - толкова, колкото да не работят ел.седалките и ел.воланът...

Огледай и при теб да не е счупено това палче и успех!
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги!Пробвах това с борда моя сбор е 13 в случая.Няма...ГрЕдА
.
А за буксата с бялото краче за седалката.точно то ми е здраво,когато го откопчея и закопчея пак,именно тогава се оправят.И до след следващото палене

А за буксата с бялото краче за седалката.точно то ми е здраво,когато го откопчея и закопчея пак,именно тогава се оправят.И до след следващото палене

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ами остава да я караш на диагностика - проблем с борда и меморито, ако както казваш са се появили по едно и също време, за мен е много вероятно да е нарушена CAN комуникацията и да ти окъсява някъде...
Прочетете я, според мен ще излезе проблемът...
П.С. - прочетох в един чужд форум за подобен проблем с ел.седалките и там колегите са стигнали до ГМ модула на колата, но не пише дали са отстранили проблема...

Прочетете я, според мен ще излезе проблемът...

П.С. - прочетох в един чужд форум за подобен проблем с ел.седалките и там колегите са стигнали до ГМ модула на колата, но не пише дали са отстранили проблема...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
bobeca111 написа:Благодаря колеги!Пробвах това с борда моя сбор е 13 в случая.Няма...ГрЕдА.
Да не ти е сменяно таблото. Виж си вина на таблото на първо меню и вкарай този номер!
http://www.youtube.com/watch?v=cXrWrkEqClU

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-

А седалките проклетите,сега тръгнаха от само себе си.Утре като запаля и тръгна,и пак ше запецнат.
p.s. Няма и на таблото ми излизат 7те цифри последните от рамата.Орегиналдъ си е таблото...ама няма борд и това е.
7 мнения
• Страница 1 от 1