Смяна на фарове , въпрос за "подпори"

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Смяна на фарове , въпрос за "подпори"

Мнение от omegaart » 07 Окт 2013, 23:16

Бая си играх с търсачката , но нещо или не успях да намеря или просто не успях да се справя.

Мигрирам към оригинални ( 2ра ръка ) ХЕЛА ангели т.е. фаселифтови фарове. Към момента съм с префасе с ксенон и няма драми ,но ме интересува освен модификацията на мигача ( взимане 12в от паркинг светлината ) гледам по клипове из нета , че се ползват и едни основи дето се закрепят под фара и практически заменят предишните.
Иде реч за - > http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05

номер 10 ( съответно ляв и десен фар ). Това необходимо ли ми е и каква е разликата с и без него т.е. старото ?

И ако има още нещо което трябва да знам при замяната ще бъда благодарен да споделите.

Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Смяна на фарове , въпрос за "подпори"

Мнение от nightdriver » 08 Окт 2013, 1:06

Мда , сега ми стана ясно , защо успях да хвана само на три места фейсовия фар , а четвъртото ухо имаше голямо разминаване... :mhihi:
Не се притеснявай , на три болта също се държат здраво фаровете без вибрации...
Тези стойки (10) явно са за закрепване на четвъртия болт , но аз даже и не подозирах за съществуването им , така че карам без тях.
Колкото до мигача , фасунката на фейса няма нищо общо с предишната , така че гледай да гивземеш с фасунги...иначе не знам за какви 12v говориш ?
Жиците от стария габарит ги вадиш от старата букса с пинчетата и ги мушкаш на новия ейнджъл , ако пък искаш да стане оригинално , ще ти трябват букси за ейнджъл габарита , понеже също са различни от старите !
Изображение

Назад към E39