АСЦ свети постояно

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: АСЦ свети постояно

Мнение от anzak » 14 Май 2013, 7:28

mishoval написа:Няколко поста по-надолу има тема "Ремонт на АВС блок". Ако не откриеш там отговора, мога да ти кажа какъв се оказа проблема при мен. :bchug:

неговия АБС няма нищо общо с твоя
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 16 Май 2013, 14:15

anzak написа:
mishoval написа:Няколко поста по-надолу има тема "Ремонт на АВС блок". Ако не откриеш там отговора, мога да ти кажа какъв се оказа проблема при мен. :bchug:

Тъй де, просто при мене не се оказа ABS, въпреки че 3 диагностики го потвърждаваха /последния в "Найскар"!/
Просто го подсещам да търси и другаде причината. Понякога и "диагностиката" не може да хване проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 24 Май 2013, 21:23

mishoval написа:
anzak написа:

Тъй де, просто при мене не се оказа ABS, въпреки че 3 диагностики го потвърждаваха /последния в "Найскар"!/
Просто го подсещам да търси и другаде причината. Понякога и "диагностиката" не може да хване проблема.

Какъв ти е бил проблема колега?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 25 Май 2013, 10:30

След повторно детайлно проследяване на цялата спирачна система + датчици + кабели, се оказа преден ляв датчик. Сменихме и двата, и всичко си заспа /засега/!
Но при мене лампите на ABS и ASC не светеха постоянно - при изключване на двиг. изгасваха, при нов старт първоначално не светваха, след 200 - 300 метра и след слабо приритване педала на спирачката светваха, и така до нов старт на двигателя.
Надявам се да съм помогнал и да не е нещо сериозно, защото търсенето на читав ABS блок 001 се оказа голям филм за мен /слава Богу, че не се оказа това/.

Потребител
Аватар

Мнение от Toto_K » 28 Авг 2013, 17:42

mishoval написа:След повторно детайлно проследяване на цялата спирачна система + датчици + кабели, се оказа преден ляв датчик. Сменихме и двата, и всичко си заспа /засега/!
Но при мене лампите на ABS и ASC не светеха постоянно - при изключване на двиг. изгасваха, при нов старт първоначално не светваха, след 200 - 300 метра и след слабо приритване педала на спирачката светваха, и така до нов старт на двигателя.
Надявам се да съм помогнал и да не е нещо сериозно, защото търсенето на читав ABS блок 001 се оказа голям филм за мен /слава Богу, че не се оказа това/.

Интересувам се как по точно направихте детайлното проследяване. Питам защото днес тъкмо тествах датчиците за скоростта чрез мултицет през извадената букса на ABS модула, следвайки подробните инструкции на Bluebee, които почват от към средата на тази страница: http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ?p=4196321

Колата си я тествах на няколко пъти на място и с цел да установя кога се включват лампите. В началото палиш и лампите не светят. Загрява и .. светват. Гася, вдигам капака, чакам малко леко да се охлади. Паля пак, но с вдигнат капак. Работи на място и всичко е нормално - лампите не светят. Докато си работи затварям капака и до 2 мин. лампите пак светват. И всичко това на място. Без дори да докосвам спирачката.

След всичко това си мисля, че няма как причината при мен да е в сензор, макар симптомите да приличат доста на твоите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 06 Окт 2013, 8:51

Здравейте , имам проблем с асц/абс ... на диагностиката ми изписва ''ASC cut-off valve'' ще можете и да ме напътите в кое е проблема ??? Бмв е 39 м57 2000г. благодаря предварително :bchug:
Изображение

Предишна

Назад към E39