2.5 тдс чукане при центровка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

2.5 тдс чукане при центровка

Мнение от petrol c20xe » 17 Сеп 2013, 9:58

Здравейте на всички значи колата е е39 2.5 тдс проблема е че след сваляне на главата която беше спукана и след ремонта и при монтиране и зацепване сега като я запаля и има някакво странно чукане от към помпата или дюзите и не работи равномерно пуши доста та значи нагласих колата на белези долу през маховика с болта за блокиране горе нямах инструмент за вала и го нагласих горе долу да се каже на око но не точно пак с мерене стана работата и развих зъбното колело след това свалих вала и всичко останало като веригата е бях вързал за всеки случай да не се размести ,от коляновия вал и от помпата нищо не съм свалял или размествал а сега колата чука както казах и пуши не работи изобщо както преди ремонта също и търбичките свалях но ги бях надписал спрямо помпа/цилиндри и няма как да съм ги объркам.Моля дайте съвет какво може да е за да оправя колата благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: 2.5 тдс чукане при центровка

Мнение от Z3Ro* » 17 Сеп 2013, 20:54

А върви ли нормално колата, колега? И какъв е пушекът?
На мен ми се струва, че има нужда от центровка на ГНП-то. Освен това така на око по принцип може и да си се справил добре с разпределителния вал, но може и да не си, та провери и него... :yes:
Предполагам след една точна центровка ще си ок!

Потребител
Аватар

Мнение от Andro 160 » 17 Сеп 2013, 21:53

Щом проблема се явява след ремонт е вследствие на него. Както се каза и по горе, объркана е центровката (синхронизацията) на двигателя, или центровката на помпата. Ако след центровката сте превъртяли два пъти КВ на ръка и с нормално усилие, значи синхронизацията КВ - РВ е ОК. Ако сте пропуснали ... има вариант за грешна синхронизация и чукането да се дължи на среща КВ - клапани. Което не е добре. Добрия вариант е грешна синхронизация на помпата, или само грешен аванс. "А дано, ама ... "

Потребител
Аватар

Мнение от petrol c20xe » 18 Сеп 2013, 20:18

не е помпата днес я въртях и почти без резултат пак си чука и не работи добре пуши доста

Назад към E39