Дразнещ проблем с придърпване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Дразнещ проблем с придърпване

Мнение от doomy525 » 15 Сеп 2013, 12:14

Здравейте колеги,
от известно време ми се появи един дразнещ проблем, когато колата е студена - ако съвсем леко на 2ра или 3та (1200-1700оборота) задържа педала на газта се получава едно като "приплъзване" хем дава газ, хем отнема и се усеща как все едно "прескача". Няма проблем с оборотите, ако я настъпя го няма това нещо - само при съвсем леко подаване на газ. Колата е с ръчни скорости и сменен съединител преди 20 000km + маховика. Съмнявам се за дебитомер, че уж го "съживяваха" и се оправи, но до 2000оборота си е пъргава и смятам, че работи коректно.
От какво може да се получава това "придърпване"? Също ако съм я карал по дълго време и е загряла хубаво - изчезва.

п.с - на диагностика не излиза нищо. Доколкото знам дебитомера при Е39 не излиза като грешка - ако го разкача и изчакам до следващата сутрин като е студена и не се появи проблема?

:bchug:
Последна промяна doomy525 на 15 Сеп 2013, 12:21, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Re: Дразнещ проблем с придърпване

Мнение от braina » 15 Сеп 2013, 12:21

и аз и още един колега го има тоя проблем брат придърпването е на 1500 оборота и след тва на загряла кола изчезва :) така си я карам вече години наред и нямам грижи ... ако искаш пробвай да смениш въздушния филтър при мене след слагане на панелен спортен имаше значително подобрение :yes: но пак от време на време го прави ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Сеп 2013, 12:23

Същото е и при мен. Беше спряло за известно време (г/д цялото лято), но сега като застудява и си припомних, че ме дразни много и искам да го отстраня докато наистина не е почнало да ме дразни :mhihi:
Смених всички филтри и масла, но с оригинални и няма разлика.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 15 Сеп 2013, 12:29

същата работа колега ... стане ли студено и почва да си праи маитап колата иначе докато е топло нямам грижи ... майстора ми има съмнение за маслената помпа, че не работи коректно и за тва прави тея мизерии но докато не почне да го прави пак няма как да го засечем :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 15 Сеп 2013, 13:38

колеги и аз го имам този проблем колата е е39 520,96г прави го докато стрелката на тем. не мръдне от синя сектор като е топла няма ядове даже като е студена се опитва и да угасне.Пишете ако имате развитие

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 15 Сеп 2013, 14:04

моята също е 20ка 96 .... само за протокола :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 15 Сеп 2013, 14:15

Вчера познат ми се оплака пак сьс 520...96та, че колата му прекьсва понякога..... Откачих дебитомера.... и прекьсването изчезна(при откачането на дебитомера,не се усеща никаква промяна в оборотите)... В този ред на мисли...колегите с идентичен проблем, нека откачат дебитомера и да видят дали няма да има промяна.... :paranoid:
Проблема след ден се появи и сьс откачен дебитомер... накрая се оказа проблемна бобина...
Последна промяна iliew на 15 Сеп 2013, 21:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Сеп 2013, 14:55

Може би трябва да проверите датчика за температура на антифриза. Също така датчика за температурата на въздуха.
Понякога изключването на един изправен датчик, води до компенсиране на грешните данни на друг, който е дефектирал и се постига мнимо решаване на даден проблем, но като цяло въздействието върху работата на двигателя е отрицателно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от braina » 16 Сеп 2013, 22:18

аз залагам на бобина честно казано, преди време гарнитурата на капака ми беше пуснала масло в 4ти цилиндър и май от тогава се получиха тея аномалии :confused:
Изображение

Назад към E39