Разсейващ образ на страничните огледала
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Разсейващ образ на страничните огледала
Колеги от скоро имам е39 фейс 2001 и ми прави впечатление, че на страничните огледала се вижда малко размазано един обект примерно има доста отражения.Това нормално ли е в смисъл с цел да се избегне мъртвата точка ли или.?
Re: Разсейващ образ на страничните огледала
Казано накратко - не е нормално. Трябва да се вижда ясно.
С обикновени или електрохроматични огледала си? Ако са електрохроматични - изтекли ли са или си функционират?
С обикновени или електрохроматични огледала си? Ако са електрохроматични - изтекли ли са или си функционират?
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Мисля, че са електрохроматични изглеждат като на седма серия и не не са изтекли в смисъл нямат кафяви части по тях.Но когато давам задна не падат долу и не се затъмняват толкова колкото централното огледало.Просто когато образът е подалече се вижда троен и когато наближи се сабира като средият образ е по ярък а двете му отражения като сенки.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Ако имат черна рамка по края на стъклото, значи са елхроматични. Накланянето на дясното огледало се включва като плъзгачът за настройка на ляво-дясно огледало е цъкнат наляво.
Щом нямат петна или дефекти би трябвало всичко да е наред. До известна степен е нормално да има двоен образ (въпреки че на мен никога не ми е правил впечатление, утре ще погледна) защото над самото огледало има второ стъкло, а между тях - течност. Възможно е да виждаш вторично отражение в горното стъкло.
Щом нямат петна или дефекти би трябвало всичко да е наред. До известна степен е нормално да има двоен образ (въпреки че на мен никога не ми е правил впечатление, утре ще погледна) защото над самото огледало има второ стъкло, а между тях - течност. Възможно е да виждаш вторично отражение в горното стъкло.
- mirosk
- Потребител
-
Само при автоматична скоростна кутия като дадеш задна пада огледалото , при мен е леко изтекло едното и е размазан образа
Това с накланянето на дясното огледало, доколкото си спомням, става на кола със седалки с памет. Също така трябва ключето за избор, кое огледало да се настройва, да сочи към шофьорското.
Иначе, на мойта на едното огледало в единия край има такова леко размазване, за което се споменава. Според мен се получава заради загубена сходимост между двете стъкла в огледалото, между които е гел-а. В къщи имам едно повредено огледало и си поиграх с него. Когато го огъна и сенките се появяват.
Между другото най-много си личи на светлините от фаровете, като са над 30 метра разстояние (т.е. малки точки).
Иначе, на мойта на едното огледало в единия край има такова леко размазване, за което се споменава. Според мен се получава заради загубена сходимост между двете стъкла в огледалото, между които е гел-а. В къщи имам едно повредено огледало и си поиграх с него. Когато го огъна и сенките се появяват.
Между другото най-много си личи на светлините от фаровете, като са над 30 метра разстояние (т.е. малки точки).
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Да точно такива са ми огледалата с гумена рамка по ръба.Е добре де този образ не може ли по някакъв начин да се синхронизира защото наистина вечер се виждат безброй фарове в огледалото.И още нещо на кола с ръчни скорости няма ли как да се направи да пада огледалото когато се включва задна?
Това,че са като на седмата серия/по заоблените и по големи/,не значи,че огледалата/или дясното огледало,само то се навежда по принцип,когато връщаш назад/,са с памет и или ел.хроматични.Относно това,че все пак леко се затъмнят,това става,когато ел.хроматичното огледало е тръгнало да се съсипва,почва да се затъмва но по леко и то след доста време/и аз го научих това от колега тук/,но пак не е гаранция,че имат памет.
ПП Не е задължително колата да е със салон с памет,за да ти се накланя огледалото.
ПП Не е задължително колата да е със салон с памет,за да ти се накланя огледалото.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Моята кола е с ръчни скорости и може би затова не се накланят.Иначе този образ на не може ли да се синхронизира?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Доколкото знам, дясното огледало се накланя на задна само на коли с памет на ел. салона... 

Z3Ro* написа:Доколкото знам, дясното огледало се накланя на задна само на коли с памет на ел. салона...
Точно така и + ако самите огледала имат памет

11 мнения
• Страница 1 от 1