Mtec Светлини
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Re: Mtec Светлини
Zuncho, Благодаря!
Полезен отговор
Полезен отговор

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Добре де, нека и аз да задам един въпрос към колегите с оригинален ксенон.
От какво зависи осветеността? Зависи ли от баласта или той само пали крушката?
Проблема ми в, че и двете ми крушки са Phillips оригинални, но вече са почнали леко да пожълтяват. Фаровете светят супер слабо на пътя, макар че са със сменени водачи, изчистени и полирани. Може ли част от вината да е на баласта и ще прогледна ли, ако сменя само крушките? Трябва ли да сменям баласти, ако ми се пали ксенона нормално?
Ако някой се е сблъсквал с такива проблеми, нека сподели. Също ако имате мнение за марка ксенонови крушки D2S споделете.
От какво зависи осветеността? Зависи ли от баласта или той само пали крушката?
Проблема ми в, че и двете ми крушки са Phillips оригинални, но вече са почнали леко да пожълтяват. Фаровете светят супер слабо на пътя, макар че са със сменени водачи, изчистени и полирани. Може ли част от вината да е на баласта и ще прогледна ли, ако сменя само крушките? Трябва ли да сменям баласти, ако ми се пали ксенона нормално?
Ако някой се е сблъсквал с такива проблеми, нека сподели. Също ако имате мнение за марка ксенонови крушки D2S споделете.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Баластите определено са голям фактор, да не кажа най-важния. Карах известно време с китайски баласти и не светеха особено добре независимо от крушката. Махнах ги и сложих оригинални баласти (единия ми беше изгорял, та взех още един втора ръка) и има осезаема разлика. Светят еднакво добре и с оригинални, и с китайски крушки. Предполагам вторите биха изгорели по - бързо, мо првдвид цената им това е ок.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Баластите ми са оригинални и работят, обаче фаровете светят много слабо...
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Слабо/силно са относителни понятия. Най-добре намери някой колега с е39 и разменете по един баласт с него да видите дали има разлика. Стария ми баласт преди да изгори светеше по-различно от другия, а китайските светеха хем по-слабо, хем по-синкаво с едни и същи крушки. 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
doncheff написа:Баластите ми са оригинални и работят, обаче фаровете светят много слабо...
Щом са ти променили цвета крушките, значи и осветеността им е намаляла.
Смени крушките с нови 4300к или максимум 5000к, но имай предвид, че оригиналните баласти не харесват много евтините китайски крушки и има голяма вероятност да не ти палят всеки път, както и да изгарят по-бързо.
Друга причина за слабо осветяване е самия рефлектор, да е нагорял, помътнял или олющено огледално покритие, често се случва на фейсовия фар.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
Е точно това ме притеснява, покритието. Отварял съм ги и си беше добре, но знаеш ли го...
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2