на три дена ми пада акумулатора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
на три дена ми пада акумулатора
Колеги може ли някой да ми каже с колко волта динамото би трябвало да зарежда акумулатора.имам 525тдс и100амперов акумулатор.динамото ми зарежда с 13.7 можели от това да пада на всеки три дена ,или самия акумулатор е преебан на две години е .ремъка не ми се гледа хлабав смених амортисьор4ето за оптягане.как да разбера дали е акумулатора зареждам го на всеки три четери дена писна ми вече 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: на три дена ми пада акумулатора
в повечето случаи отечката е от таралежа

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Явор написа:в повечето случаи отечката е от таралежа
на 98%

И модулите в багажника може да дърпат ако има нещо кофти
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
нищо не ми дърпа ток замерил съм въпроса е тия 13 .7 дали стигат за зареждането на акумулатора или трябва да си е 14.2
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Къде ги гледаш тия 13.7 волта? Възможно е да има малко отклонение при измерването но са достатъчни. При мен са към 14.05 измерен с уред. Но на таблото ми показва 13.7-13.8 волта. Лошо е ако са към 13 волта например или 12 и нещо.
Провери и за утечка!
Провери и за утечка!

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Днес купих нов акумулатор 74 Ah. В магазина ми замериха 13.8 V зареждане при пуснати къси светлини и на празен ход/700 оборота/. Това било оптимума, каза акумулаторджията / а и така пише в гаранционната карта/
На ТДС първоначално се вгражда акумулаторна батерия с 95Ah,като има 2 модела алтернатор 95 и 140Ah.....след това 95Аh акумулатора се заменя с 80А такъв!
Нормалния диапазон за зареждане е 13.8-14.8 ,като най-добрият вариант и масов сред БМВ е 14.2V !
Не е нормално при чисто нова АБ ,и 13.7V зареждане, за 3 дена тя да се разрежда!
Премери си консумацията с читав уред,и за по-продължително време-ако имаш GSM модул,не е изключено той да се активира "понякога" и да "тегли" АБ,за проба можеш направо да го изкл,ако не ти се чака до колата
Провери с товарна вилка АБ,или с електронен уред за годност (има го в официалните представители)! И не на последно място откачи "таралежа" и опитай без него!
Нормалния диапазон за зареждане е 13.8-14.8 ,като най-добрият вариант и масов сред БМВ е 14.2V !
Не е нормално при чисто нова АБ ,и 13.7V зареждане, за 3 дена тя да се разрежда!
Премери си консумацията с читав уред,и за по-продължително време-ако имаш GSM модул,не е изключено той да се активира "понякога" и да "тегли" АБ,за проба можеш направо да го изкл,ако не ти се чака до колата

Провери с товарна вилка АБ,или с електронен уред за годност (има го в официалните представители)! И не на последно място откачи "таралежа" и опитай без него!
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
meha написа:
Нормалния диапазон за зареждане е 13.8-14.8 ...
13.8 - 14.4 V ако трябва да сме перфекционисти.
Поздрави, колеги!
Благодаря ви колеги много полезни съвети за на4ало смених акумулатора и сега ще вида дали няма понякога истичане таралежа благодаря ви аз си го проверявам с уреда като махна кабела за масата и между кабела и акумулатора е уреда показва 00 зна4и няма утечки
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Този акумулатор 75-те Ah зимата ще се предаде още при първия по-голям студ. За ТДС-а поне 85Ah, най-добре си е 100Ah. Динамото ще го зарежда стига напрежението да е в границите в които е писал колегата по-горе 13.8 - 14.4 V. Под 13,8V не се дозарежда над 14,4V се презарежда и почва да кипи. На какъв обхват е уреда като ти показва 00, защото няма как да е толкова в една 39-ка.

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
gentata написа:Този акумулатор 75-те Ah зимата ще се предаде още при първия по-голям студ. За ТДС-а поне 85Ah, най-добре си е 100Ah. Динамото ще го зарежда стига напрежението да е в границите в които е писал колегата по-горе 13.8 - 14.4 V. Под 13,8V не се дозарежда над 14,4V се презарежда и почва да кипи. На какъв обхват е уреда като ти показва 00, защото няма как да е толкова в една 39-ка.
Предполагам, че коментара ти е по повод моя пост?
Но ако е така и си прочел профила ми, ще видиш, че колата е бензин и по каталог дават акумулатор 70 Ah!

Пък и има 2 г. гаранция.
12 мнения
• Страница 1 от 1