Запитване за трансплантация
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Запитване за трансплантация
Здравейте , колеги ! Рових в търсачката , имаше подобни теми , но не открих точно това , което ме интересува..Наложи се да сменя двигателя на е39 523 1997г и ми предложиха мн запазен м52б58 от е36 1999г.Казаха ми обаче , че няма да ми работи АБС АСЦ и климатроника (двигателя върви с комп-а и инсталацията си).Възможна ли е тази трансплантация да е напълно успешна , или да не се занимаваме ?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Запитване за трансплантация
Това е36 б трябвало да е с асц.
Слагате на новия мотор твоята инсталация от 23ката и смело напред. Разлики има само в буксите към купето , другото е еднакво.
Слагате на новия мотор твоята инсталация от 23ката и смело напред. Разлики има само в буксите към купето , другото е еднакво.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Няма невъзможни неща, според мен може да се направи да ти работи всичко. Допитай се до колегата zvetiko той има опит с подобни присадки може да ти даде съвет мисля, че ако опре ножа до кокала може и да помогне. Успех.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Точно пък Майстор Цветко да има опит
На същия други хора му вързваха мотора в Е34ката
Слагаш твоята инсталация на новия мотор и всичко си идва на място, може да ползваш дори и собствения си компютър, трудно ще хванеш разлика във вървенето с единия и другия комп. Ако Е36цата няма АСЦ, макар че за 99г ще е срамота, слагаш твоя дросел и си готов. Няма причина да не ти работи климатроника.

На същия други хора му вързваха мотора в Е34ката

Слагаш твоята инсталация на новия мотор и всичко си идва на място, може да ползваш дори и собствения си компютър, трудно ще хванеш разлика във вървенето с единия и другия комп. Ако Е36цата няма АСЦ, макар че за 99г ще е срамота, слагаш твоя дросел и си готов. Няма причина да не ти работи климатроника.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
boris_k написа:Слагаш твоята инсталация на новия мотор и всичко си идва на място, може да ползваш дори и собствения си компютър, трудно ще хванеш разлика във вървенето с единия и другия комп. Ако Е36цата няма АСЦ, макар че за 99г ще е срамота, слагаш твоя дросел и си готов. Няма причина да не ти работи климатроника.
С това темата се изчерпа

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Благодаря за отговорите 

- Киро5
- Потребител
-
- Кара: G31 540i
- Мечтае да кара: G31 540i
Здравеите аз помолих колегата да пусне темата ,защото нямам права.Казаха ми ,че датчика на коляновия вал на 36цаата е отзад , а на 39ката е отпред .Може ли някои които е по на Ти с тези неща да разясни 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Тая Е36ца, ще е некъв "сбирщайн".
Датчика е отзад,защото или само блока или целия мотор е двоен ванос./м52б28ту/
По-добре не се занимавай с монтирането на двоен ванос в Е39 с единичен.
Датчика е отзад,защото или само блока или целия мотор е двоен ванос./м52б28ту/
По-добре не се занимавай с монтирането на двоен ванос в Е39 с единичен.

Щом датчика е отзад,е двоен ванос както ти каза Борис,и тази Е36 е "подобрявана" .....от един ванос към 2 си е приключение да го правиш-но не е невъзможно,зависи колко средства си приготвил!
Другото което е ,картера на Е36 2.8 е различен,от този на 528,заради гредата на предния мост
Другото което е ,картера на Е36 2.8 е различен,от този на 528,заради гредата на предния мост

9 мнения
• Страница 1 от 1