Грешка в Airbag - ZK12 Stage 2

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Грешка в Airbag - ZK12 Stage 2

Мнение от DaveMF » 15 Авг 2013, 14:14

Здравейте колеги,

разгледах търсачката, но сякаш никой не е имал тази грешка:
Ignition Circuit ZK12 / Airbag Driver Stage 2
Прикачил съм скрийншот от Инпата.

Появи ми се отскоро, след едно падане на акумулатор на морето (след 4 дневен престой акумулатора ми беше напълно изтощен) и след като отново запалих, лампата на Airbaga си свети.
Когато изтрия грешката, може и 10-20 км да не светне и изведнъж светка отново. Понякога я трия грешката, откачам кабела, тръгвам и след около 10 секунди светка пак.

Някакви идеи?
Досега не съм имал проблеми с тази лампа (от 7 години). Като гледам този resistance, да не е нещо свързано с бушон?

Поздрави и благорности.
Иван
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Re: Грешка в Airbag - ZK12 Stage 2

Мнение от SHTILL » 16 Авг 2013, 0:58

DaveMF написа:Здравейте колеги,

разгледах търсачката, но сякаш никой не е имал тази грешка:
Ignition Circuit ZK12 / Airbag Driver Stage 2
Прикачил съм скрийншот от Инпата.

Появи ми се отскоро, след едно падане на акумулатор на морето (след 4 дневен престой акумулатора ми беше напълно изтощен) и след като отново запалих, лампата на Airbaga си свети.
Когато изтрия грешката, може и 10-20 км да не светне и изведнъж светка отново. Понякога я трия грешката, откачам кабела, тръгвам и след около 10 секунди светка пак.

Някакви идеи?
Досега не съм имал проблеми с тази лампа (от 7 години). Като гледам този resistance, да не е нещо свързано с бушон?

Поздрави и благорности.
Иван

Здравей, колега, грешката гласи, че "съпротивлението е твърде голямо", демек или няма връзка със еърбега или на бега съпротивлението е станало голямо= не работи. Точно този проблем го имах и аз. Проблема не се появяваше докато не започнех да шавам с волана насам- натам. Оказаха пинчетата, който свързват бега със лентовия кабелел- понатиснах ги и се оправи. После за най- сигурно си купих нови пинчета, който си заспаха без натисканки и други намеси. След това от десетките пъти сваляне на бега, жицата се прекъсна (без външни следи) точно там, където влизат двете кабелчета в пластмасата. Изчоплих около милиметър с нож и запоих кабела. До сега вече около половин година проблем с беговете нямам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 16 Авг 2013, 15:32

Здравей,

благодарности за подробния отговор. Сякаш наистина като започна да въртя волана, светка лампата.

За съжаление никога не съм отварял Airbag-а и честно казано се притеснявам да го правя поради тотално различната ми професионална ориентация.
Дали можеш да ме ориентираш на първо време как мога да почистя и смажа връзката на еърбега с лентовия кабел - как да подходя със свалянето? Дали има туториали със снимки като за лаици?

Ако не може да се почисти, каква част се сменя, целия еърбег или само лентовия кабел?

Поздрави!
Иван

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530д 2001

Мнение от alachr1 » 17 Авг 2013, 16:12

Здравеи колега аз го имам сштиот проблем на првиа степен :D трябва да се излъже системата или със съпротивление 1 ом на самата букса(зелената) и така бега ще работи само на првиа степен :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 19 Авг 2013, 3:40

DaveMF написа:Здравей,

благодарности за подробния отговор. Сякаш наистина като започна да въртя волана, светка лампата.

За съжаление никога не съм отварял Airbag-а и честно казано се притеснявам да го правя поради тотално различната ми професионална ориентация.
Дали можеш да ме ориентираш на първо време как мога да почистя и смажа връзката на еърбега с лентовия кабел - как да подходя със свалянето? Дали има туториали със снимки като за лаици?

Ако не може да се почисти, каква част се сменя, целия еърбег или само лентовия кабел?

Поздрави!
Иван

Волана долу и към теб, с накрайник Т30 отвиваш болтчетата от зад на волана, като не дърпаш бега много, за да не скъсаш кабелите. Махаш буксите от летовия кабел, разглабяш буксите внимателно без да ги чупиш. От едната страна на самата буксичка има зъбче. Натискаш с нещо зъбчето и дърпаш "черупката" на страни на и остава самия клеморед, в който са пинчетата. Вадиш ги едно по едно (и те имат зъбче!) и леко ги притискаш (но не да ги смачкаш!). След това сглабяш всичко по обратния ред, чистиш грешката и се надяваш да не се показва :dunno:
Изображение

Назад към E39