Смяна на двигател ( въпрос )

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Смяна на двигател ( въпрос )

Мнение от iv4o9999 » 22 Юли 2013, 10:50

не съм, интересувах се ако сменям мотора с по-мощен и ми обясниха, че всяка промяна на мотора с различен от заводския се води изменение на конструкцията :kuku: , това ми го казаха в КАТ, и ме пратиха към фирми Декра, Тюв цут и още една Тюв нещо си , които били лицензирани, от Декра ми казаха 360 лв за услугата като се записва час и ти оглеждат колата след манипулацията по смяната за около половин един час и ако вс е ок ти издават документ, че колата е ОК, от там с този документ в Министерство на транспорта подаваш молба и 100 кинта такса, след месец отиваш и си взимаш удостоверение за пред КАТ и отиваш да променяш талона. Това е за регистрирана кола, на която и е сменен мотра, за нова регистрация предполагам е подобно.

Потребител
Аватар
Кара: Х3 3.0 БЕНЗИН
Мечтае да кара: Х6
Детайли за колата: ръчка

Мнение от n_milanov_78 » 22 Юли 2013, 17:47

iv4o9999 написа:аз ще се включа на документална тема - ако ще узаконяваш двигателя в КАТ има една процедура по технотест при лицензирана фирма - около 400лв след което се минава през министерство на транспорта, за да издадат едно удостоверение за 20-30 дни 100лв. след това отиваш в КАТ и регистрираш мотора

Колега ако наистина е така то се губи смисъл от смяна на двигател ,по добре основен ремонт . Ако наистина е тъка се отказвам от другия двигател ще си правя моя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 22 Юли 2013, 21:57

Техно тест се минава само, ако сложиш двигател, който НИКОГА не е слаган в това купе и не е предвиден за даденият автомобил! Като си вземеш двигател искай документ за него (талони, ако колата не е бракувана). Като сменях преди 2г. на предният ми автомобил двигател, от моргата ми дадоха някаква бележка, като касов бон, на който пишеше всичко за двигателя и автомобилът от който е свален, отидох с него в КАТ и за 1 час бях готов.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от n_milanov_78 » 22 Юли 2013, 23:15

Ivo.Ganchew написа:Техно тест се минава само, ако сложиш двигател, който НИКОГА не е слаган в това купе и не е предвиден за даденият автомобил! Като си вземеш двигател искай документ за него (талони, ако колата не е бракувана). Като сменях преди 2г. на предният ми автомобил двигател, от моргата ми дадоха някаква бележка, като касов бон, на който пишеше всичко за двигателя и автомобилът от който е свален, отидох с него в КАТ и за 1 час бях готов.

Колега колко пари излезе процедурата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 23 Юли 2013, 9:42

30 и няколко лева, 40 ги сложи, но това е в КАТ Добрич. За във Варна може и да е друга цената.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 23 Юли 2013, 9:43

Ivo.Ganchew написа:Техно тест се минава само, ако сложиш двигател, който НИКОГА не е слаган в това купе и не е предвиден за даденият автомобил! Като си вземеш двигател искай документ за него (талони, ако колата не е бракувана). Като сменях преди 2г. на предният ми автомобил двигател, от моргата ми дадоха някаква бележка, като касов бон, на който пишеше всичко за двигателя и автомобилът от който е свален, отидох с него в КАТ и за 1 час бях готов.

Ключовото колега е преди 2 години тогава беше така , тази разпоредба е от преди няколко месеца, а моята информация е от пред 2 седмици явно идеята е да се изкарат едни пари от хората.

предлагам който се съмнява да се поинтересува и ще разбере, че съм прав мога и телефони да дам ако някой го влече :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от n_milanov_78 » 18 Авг 2013, 21:45

Благодаря ви за отговорите и мненията , отказвам се от смяна на двигател ще си ремонтирам моя . :yes:

Предишна

Назад към E39