датчик накладки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
датчик накладки
бях на диагностика и ми показа датчик накладки и на таблото ми свети лампата,отидох да сменят накладките обаче при свалянето майстора видя че накладките са здрави а се е скъсал кабела от накладките към кутийката в калника.
Човека го запой с поялник, изолира с шлаух и всичко което може да се направи - обаче на таблото пак свети.
сложихме нов датчик и пак свети - моля да ми кажете как мога да изчистя грешката и лампата да загасне без да ходя пак по диагностики.
Благодаря
Човека го запой с поялник, изолира с шлаух и всичко което може да се направи - обаче на таблото пак свети.
сложихме нов датчик и пак свети - моля да ми кажете как мога да изчистя грешката и лампата да загасне без да ходя пак по диагностики.
Благодаря
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Re: датчик накладки
А другия датчик погледнахте ли го?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
chegevara1 написа:...моля да ми кажете как мога да изчистя грешката и лампата да загасне без да ходя пак по диагностики.
Благодаря
Дай на контакт без да палиш за 45сек и лампата ще изгасне, ако датчиците са наред

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
мерси много на всички - проблема беше в самия датчик в кутията имаше мърсотия и не даваше контакт.
след почистване загасна сама
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Ще използвам темата на колегата, за да не пускам нова.
Ако датчика е счупен и двете му жици се свържат на късо, лампата на таблото ще спре ли да свети или самия датчик има определено съпротивление, което компа търси?
Ако датчика е счупен и двете му жици се свържат на късо, лампата на таблото ще спре ли да свети или самия датчик има определено съпротивление, което компа търси?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ще спре. Той е на този принцип, когато се износи накладката и прекъсне жичката, светва индикацията.

chegevara1 написа:мерси много на всички - проблема беше в самия датчик в кутията имаше мърсотия и не даваше контакт.
В коя точно кутия е имало мръсотия? Имам същия проблем и ме докарва до лудост тази лампа на таблото, а накладките са ми проверени ок и кабелите от накладките до буксите са също здрави.
10 мнения
• Страница 1 от 1