Перката на климатика спря след бърникане в компа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Перката на климатика спря след бърникане в компа

Мнение от sandro » 27 Юли 2013, 19:55

Здр.
Коалта е 528и 98г
Нямаше забележки по климата. Днес ходих да я закачат да и видят грешките които е давала.
И веднага след това перката на климатика спря да върти и колата започна да грее.
Та въпроса ми е възможно ли е да се е прецакала нещо от компютъра. Или е станал механичен проблем.
Като гася буксата и я пускам , понякога леко се помръдне. Перката се движи лесно като я шаваш.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Перката на климатика спря след бърникане в компа

Мнение от Atsalov » 28 Юли 2013, 19:36

sandro написа:Здр.
Коалта е 528и 98г
Нямаше забележки по климата. Днес ходих да я закачат да и видят грешките които е давала.
И веднага след това перката на климатика спря да върти и колата започна да грее.
Та въпроса ми е възможно ли е да се е прецакала нещо от компютъра. Или е станал механичен проблем.
Като гася буксата и я пускам , понякога леко се помръдне. Перката се движи лесно като я шаваш.

Щом така смяташ ,що не накара този който ти е пипал да даде активации през диагностиката да проверите дали и кои степени се губят. Според мен не е проблема от там , но може с пробна лампа да разберете,идва ли ток или не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Юли 2013, 22:39

Щом ти грее, имаш проблем първо с виското, после с електрическата перка.
Изображение

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 28 Юли 2013, 22:46

Може и радиаторите да са запушени за да грее, пробвай с изключен климатик дали температурата ще си седи на местото.

Потребител
Аватар

Мнение от sandro » 29 Юли 2013, 1:04

Със изключен климатик няма проблеми не се вдига температурата. Като се включи климата не се пуска перката и колата грее. А този които гледа колата след като се получи това , предпочетох повече да не се гледа. Може да не е от това , но след това стана проблема.

Ivo_Borisov написа:Щом ти грее, имаш проблем първо с виското, после с електрическата перка.

За това и аз мисля , че не духа както трябва. Утре ще се ходи да я погледнат.
atsalov написа:Може и радиаторите да са запушени за да грее, пробвай с изключен климатик дали температурата ще си седи на местото.
Преди да се закачи , си работеше всичко и не грееше. Не вярвам да е от радиаторите. Проблема идва от перката на климата , тя не се включва. Не знам защо.
Къде и се намира релето на тази перка някои знае ли ?

Потребител
Аватар

Мнение от sandro » 29 Юли 2013, 1:09

Проблема е от предната перка тя не се пуска. При работещ климатик , духа 2 мин. спира да духа студено.
Товари много и дига температурата. Когато не е пусната климата колата работи и не се вдига температурата.
За виското може и да не е както трябва , струва ми се , че не върти както трябва. Обаче преди да се закачи на компа колата не грееше климата работеше и нямах проблем с температурата. 2 мин след закачването на пц то и подкарахме колата и започна на 2 преки веднага да грее. Като преди това пътувах 200км и нямаше проблем. Нещо голямо съвпадение ми се вижда ако нещо друго е станало точно в този момент когато е закачена диагностиката. Някои знае ли на тази перка къде и се намира релето ?

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 29 Юли 2013, 18:45

Релето се намира в кутията на компа под десния филтър за купето. Но това звучи ,меко казано смешно с историята (от как включиха и спря да бачка). По тази логика провери и ръчната ,може да е заяло жилото от компа :kuku: . Пробвай да видиш дали отива ток до перката с пробна лампа (най-лесно) и ще отсееш проблема.Може да е резистора ,има ги в Мкар. А през тва време не включвай климатика защото вдига високо налягане и си товари компресора,и ще хвърлиш лагер или направо компресор.Сега изключва по защита на 30 бара.

Потребител
Аватар

Мнение от sandro » 30 Юли 2013, 9:28

atsalov написа:Релето се намира в кутията на компа под десния филтър за купето. Но това звучи ,меко казано смешно с историята (от как включиха и спря да бачка). По тази логика провери и ръчната ,може да е заяло жилото от компа :kuku: . Пробвай да видиш дали отива ток до перката с пробна лампа (най-лесно) и ще отсееш проблема.Може да е резистора ,има ги в Мкар. А през тва време не включвай климатика защото вдига високо налягане и си товари компресора,и ще хвърлиш лагер или направо компресор.Сега изключва по защита на 30 бара.

Не знам колко ти звучи смешно , но е факт че , след това така стана. Ако знаех дали е така или не е така нямаше да питам тук за информация не мислиш ли.
За това питам тук , някои да ми даде отговор да се ориентирам а не да се присмива със разни изкази и емотикони.
За перката ходи ток до нея , вече е проверено. Даже има моменти в които леко завърта един път на едната страна друг път на другата , би трябвало да върти само в една страна. Като казвам въртене то е трептене съвсем леко се помръдне.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 30 Юли 2013, 10:20

Сменяй перката тогава щом имаш ток до нея а тя не тръгва .

Потребител
Аватар

Мнение от sandro » 02 Авг 2013, 21:59

Atsalov написа:Сменяй перката тогава щом имаш ток до нея а тя не тръгва .

Така и направих.
Обаче нямах време сам , занесох я на сервиз. Те хем счупиха другата перка , хем изкривиха брони глупости.
Накрая аз пак свалях всичко. От старата взех пластмасите смених ротора. Защото всичко потрошили и стана работата.
:)

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 03 Авг 2013, 14:52

Е значи ти си щастлив че работи климата,онивинихме човека с компа и сигурно не ми се сърдиш и на мен че те нахоках :mrgreen:

Назад към E39