Е39 проблем с автоматична скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
Е39 проблем с автоматична скоростна кутия
Здравейте, колеги. Появи се проблема със загуба на задна предавка и купих кутия на старо от e46 330i за моята e39 530i ( и двете са англичанки). Слагах я в един сервиз и "новата" кутия със хидросъединителя и маховика бяха монтирани без проблем и сработиха перфектно с компютъра ми от старата кутия. Да обаче по едно време спря да светят P и N на таблото при тяхно превключване въпреки че реално действаха. При което при гасене на мотора след това не ми дава да запаля защото явно не зачита че е на съответните скорости. След 10 мин се оправи от само себе си. Закарах я при майстора и каза че я оправи но преди 2 дни пак така стана след което се оправи сама и последние 2-3 карания е нямало такъв проблем. Някой има ли някакво предположение от както може да се получава това. Иначе работата на кутията е перфектна. Благодаря.
e36 318i - sold, e39 530i - sold, e46 328i 

- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
Re: Е39 проблем с автоматична скоростна кутия
Никой ли не се сеща от какво може да е ? Аз същност не мога да разбера на какъв принцип работи системата. Има някакъв датчик за позиция в самата скоростна кутия ли ?
e36 318i - sold, e39 530i - sold, e46 328i 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
vortex29 написа:Никой ли не се сеща от какво може да е ? Аз същност не мога да разбера на какъв принцип работи системата. Има някакъв датчик за позиция в самата скоростна кутия ли ?
Датчик общо взето няма , имаш 1 ръчка на кутията дето е за смяна от P/N/D/R и другото вече става с електроника. Защо не си го питал тоя дето я е "оправил" какво точно е направил и какво и е било ?
Лоста по принцип дърпа механично ръчката дето съм я споменал по-горе , така че там едва ли ще да е проблема. Нещо явно не засича на коя позиция е лост-а.
p.s.
Тва си е мое мнение и не се ангажирам със 100 % достоверност.
omegaart написа:vortex29 написа:Никой ли не се сеща от какво може да е ? Аз същност не мога да разбера на какъв принцип работи системата. Има някакъв датчик за позиция в самата скоростна кутия ли ?
Лоста по принцип дърпа механично ръчката дето съм я споменал по-горе , така че там едва ли ще да е проблема.
Точно под тази ръчка е позиционера и проблема най вероятно е в него.
4 мнения
• Страница 1 от 1