Странен звук от към двигателя !!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Странен звук от към двигателя !!!
Здравейте колеги,проблема ми е,че се чува едно странно "съскане",звука се чува под смукателния колектор,странното за мен е,че този звук се губи като подам газ,като оставя газта и пак почва това досадно "съскане",огледал съм внимателно всички маркучи и не видях да има скъсани или цепнати.Преди пак го имах този звук,но днес забелязах че звука се чува доста повече...Мотора е М52В20
Колеги ако сте имали този проблем,моля ви да споделите,за решението му.
Благодаря ви !!!
Колеги ако сте имали този проблем,моля ви да споделите,за решението му.
Благодаря ви !!!

- rangel_9g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 да се върти
Re: Странен звук от към двигателя !!!
огледай някъде около стъпковото моторче да няма пукнат мъркуч , макар че ако от някъде смуче въздух когато я
изфорсираш и пуснеш газта в началото ще има нестабилни обороти. И на моята има такова леко съскае но вече близо 2 години няма никави проблеми
изфорсираш и пуснеш газта в началото ще има нестабилни обороти. И на моята има такова леко съскае но вече близо 2 години няма никави проблеми
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Утечка на вакум се търси с вакумметър, но може да пробваш и с цигарен дим.
Отвън на маркучите, на работещ двигател, за да видиш къде ще се всмукне или отвътре, на спрян двигател за да видиш откъде ще излезе. 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Колега, лошо е ако като подаваш газ да се чува съскане, което означава ,че от някъде дърпа въздух. Това на празен ход , а и ако нямаш проблеми най-вероятно е от стъпковия мотор, което е нормално.
- lud fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
- Мечтае да кара: BMW M6 G-power
- Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp
Извинявам се за късния отговор,нямах време да седна пред компа
По въпроса си разбрах,че този проклет звук се дължи на заминал клапан за картерни газове и се обедих,че проблема ми от там,защото преди 4000км си смених маслото и го гледам,че ми спаднало почти до минимума,та първо ще пробвам със смяната на този клапан,дано всичко се оправи,без да влизам по сервизи и по банките

По въпроса си разбрах,че този проклет звук се дължи на заминал клапан за картерни газове и се обедих,че проблема ми от там,защото преди 4000км си смених маслото и го гледам,че ми спаднало почти до минимума,та първо ще пробвам със смяната на този клапан,дано всичко се оправи,без да влизам по сервизи и по банките

5 мнения
• Страница 1 от 1