Въпрос за ASC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за ASC
Потърсих с търсачката, но не можах да намеря такава тема.
Е39 523i SE 1998, има ASC бутон, ABS-работи (пробвано е, рита си педала), но като натискам ASC бутона - нищо не се случва.
По принцип като го задържа - трябва да се изключи и да светне лампа на таблото.
Натисках, задържах, на контакт, на запалена - нъцки. Нищо не святка по-таблото.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Е39 523i SE 1998, има ASC бутон, ABS-работи (пробвано е, рита си педала), но като натискам ASC бутона - нищо не се случва.
По принцип като го задържа - трябва да се изключи и да светне лампа на таблото.
Натисках, задържах, на контакт, на запалена - нъцки. Нищо не святка по-таблото.

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Въпрос за ASC
Тия първите бензинови мотори имат допълнителен ASC модул или както се казва там с едно жило което се къса и системата спира да работи. Ако си я взел така може даса махнали лампичката (по принцип лампичките на таблото са светодиоди и или ги лепват с изолирбанд или ги дялкат светодиодите) и за това нети свети лампичката. Това е ако колата е преди фейса.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Мой познат като си взе неговата 528i по същия начин не светваше лампата на ASC-то. Като я закачихме не Инпта всичко си беше ОК, а самото ASC работеше! Стигнахме до извода, че може би лампата/светодиода не работи... отворихме таблото и се оказа, че някой е сложил парче изолирбан върху лампата - махнахме го и всичко си дойде на място.
При теб ASC-то работи ли т.е. изпробва ли дали при боксуване(най-лесно на пясък) ще сработи системата със спирачките да блокира колелата?
Ако не сработи, най-добре някой да я закачи да й направи една диагностика.
При теб ASC-то работи ли т.е. изпробва ли дали при боксуване(най-лесно на пясък) ще сработи системата със спирачките да блокира колелата?
Ако не сработи, най-добре някой да я закачи да й направи една диагностика.
Мисля, че работи, защото на мокро я пробвах, да изляза от едно кръстовище с повечко газ и нищо не се случи.
Не съм правил истински хардкор опит, но до сега колкото и да съм я натискал, никога не ми е боксувала.
На един баир имах чувството че накарах съединителя да пребоксува. Първа до 6000, ръгнах втора и пак газ, колата просто си набра без да рита, без нищо.
Не че ме бърка толкова, ама искам да мога да го изключвам когато ми трябва.
Карал съм 528i, когато системата е изключена, доста лесно губи сцепление.
Не съм правил истински хардкор опит, но до сега колкото и да съм я натискал, никога не ми е боксувала.
На един баир имах чувството че накарах съединителя да пребоксува. Първа до 6000, ръгнах втора и пак газ, колата просто си набра без да рита, без нищо.
Не че ме бърка толкова, ама искам да мога да го изключвам когато ми трябва.

Карал съм 528i, когато системата е изключена, доста лесно губи сцепление.

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Когато дадеш на контакт, лампата за АСЦ на таблото трябва да светне за 1-2сек. и изгасва, ако системата работи нормално. Ако въобще не светва, тогава вече търси лепенки, изолирбанди и т.н, които евентуално са сложени за да я закриват.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Може лампата да е изгоряла на АСЦ символа ,ако работи.Ако не работи жилото се е скъсало или цялото моторче с жилото е счупено ,поне при мен се бяха счупули зъбните колела и работеше само при първото светване на лампата

6 мнения
• Страница 1 от 1