Помощ 520i-1998-150hp не върви-решен

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: Помощ 520i-1998-150hp не върви

Мнение от angelBMW » 20 Юни 2013, 11:22

на 3 коли които съм имал ми се е развалял датчик на колянов вал и никога не ми излезе на диагностиката...дори последната беше наи шокираща както си беше наред изведнаж изгуби всякакви сили и беше станала като костенурка та направо се насочих към коляновия вал и ми казаха че ако е тои ще излезе на диагностика ама аз нали не им вярвам на тея диагностики и си го смених и беше като нова,както си карах хем няма сила и като стигнеше 3000-3500 и почва едно глъхнене направо давене да го кажа се едно некои и е наврял парцал в гърлото.симптомите на неработещ датчик на к.вал са няколко доколкото съм видял вече,гаснене при топла кола или след като я угасиш пали доста трудно когато е топла,загуба на сила,неравномерна работа на мотора,тресене,прекъсване все едно караш на 4-5 цилиндара за момента се сещам само за тези.виж ако имаш от някои познат ако можеш` да намериш да го пробваш ако ли не вземи от морга не вярвам да ти поискат повече от 15-20лв и пробваи...така да гадаем без да пробваш няма да стигнем до никаде.

Офф:
аз така на е39 530д имах проблем с инжекторите само един беше здрав а другите работеха но не на пълно здраве и като и смачквах газта гаснеше та бях полудял и смених всичко което по мотора :mhihi: та в бмв също не откриха проблем и като нямаше какво вече да сменям реших да сваля инжекторите та като ги закарах в бош сервиза ме обрулиха 600е за рециклиране :mhihi: понякога като ме хванат лудите сменям всичко с ново :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Re: Помощ 520i-1998-150hp не върви

Мнение от bohcho » 22 Юни 2013, 18:09

ivoo написа:
bohcho написа:Мисля , че ако е датчик ще покаже на диагностиката. ..

Не мисли ,а чети http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4c96081269

Проблема е решен датчик колянов вал.
благодаря на всичйи отзовали се. :driving:

Предишна

Назад към E39