520i M52B20TU трудно пали топла
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
520i M52B20TU трудно пали топла
здравейте
проблема общо взето ми е следния и не мога да се справя с него
мотора е с двойния ванос и да добавя че има газова уредба / която мисля че не ми дава проблем/
та общо взето когато колата с студена пали от половин оборот
когато е топла и я изгася и не е стояла повече от пет минути пали веднага
а когато я оставя да застане 30мин. примерно въртя на стартер около 10сек и мотора започва да пали все едно започват да палят по един два цилиндъра и вече когато съм пуснал ключа започват постепенно да работят всички и оборотите се вдигат до нормалните. Другата аномалия която забелязвам е че това се случва и когато колата не е палена от сутринта и слънцето я е нагряло силно пак пали трудно. закачал съм я на диагностика и единствените грешки които записва понякога е за бедна или богата смес, което го отдавам на това че карам на газ. стойностите на температурните датчици са нормални. иначе колата работи и върви нормално
проблема общо взето ми е следния и не мога да се справя с него
мотора е с двойния ванос и да добавя че има газова уредба / която мисля че не ми дава проблем/
та общо взето когато колата с студена пали от половин оборот
когато е топла и я изгася и не е стояла повече от пет минути пали веднага
а когато я оставя да застане 30мин. примерно въртя на стартер около 10сек и мотора започва да пали все едно започват да палят по един два цилиндъра и вече когато съм пуснал ключа започват постепенно да работят всички и оборотите се вдигат до нормалните. Другата аномалия която забелязвам е че това се случва и когато колата не е палена от сутринта и слънцето я е нагряло силно пак пали трудно. закачал съм я на диагностика и единствените грешки които записва понякога е за бедна или богата смес, което го отдавам на това че карам на газ. стойностите на температурните датчици са нормални. иначе колата работи и върви нормално
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: 520i M52B20TU трудно пали топла
нова настройка на газта или ремонт на редуктора или рейките.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
колега мислил съм да сменя датчика на коляновия вал но като я закача на компютъра - докато върти и не пали датчика отчита оборотите на мотора. според мен щом отчита не би трябвало да го сменям. пък на моя модел има три датчика - един ако прекъсне и за секунда - компа веднага ще изпише проблем
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
giudurov написа:колега мислил съм да сменя датчика на коляновия вал но като я закача на компютъра - докато върти и не пали датчика отчита оборотите на мотора. според мен щом отчита не би трябвало да го сменям. пък на моя модел има три датчика - един ако прекъсне и за секунда - компа веднага ще изпише проблем
Това, че се отчитат оборотите не означава, че датчика е изправен. Ако има прекъсване в сигнала, наистина веднага ще се запише като грешка, но ако има някакъв сигнал, дори и с неправилни характеристики до определени граници, няма да има записана грешка.
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Проблема с трудното палене е от някой или няколко от газовите инжектори.
Незатваря добре и пълни смукателите с остатъка от газта в изпарителя.
Често проблема е свързан с по-евтините рейки.
Свържи се с някой достатъчно опитен или ако си от Пловдив ми драсни едно ЛС за да ти оправя колата.
Незатваря добре и пълни смукателите с остатъка от газта в изпарителя.
Често проблема е свързан с по-евтините рейки.
Свържи се с някой достатъчно опитен или ако си от Пловдив ми драсни едно ЛС за да ти оправя колата.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
6 мнения
• Страница 1 от 1