Проблем с радиото и малкия борд

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Проблем с радиото и малкия борд

Мнение от Gari » 02 Мар 2013, 18:39

Здравейте колеги. Прочетох темите, които се отнасят за този проблем, но не намерих решение.
Проблема е следния. Шефа ми взе колата за да сложи Евро 4 стикер. Когато пристигна при мен ми каза, че борда пищял заради отворена врата, но тя е била плътно затворена и мигачите светят само отвън, на таблото не. Стана ми малко странно и си казах, че след работа ще я видя. Обаче на същия ден нямах време и я оставих. На другия ден проверявам - всичко си е наред. Работи си борда, волана, радиото, мигачите. Всичко. Помислих си, че е от студеното време и нередовното каране на колата. След няколко дни пак направи същия проблем, но се оправи пак сама. Днес реших да я почистя малко и пак така се получи номера. Но този път не работеше борда, мигачите, волана и часовника на радиото, което обаче си свири. Свалих го и погледнах буксата как е, да не е станало нещо. На пръв поглед всичко си е наред. Акумулатора изведнъж сдаде багажа. Волтажа му падна до 9 волта. А тук, при не палене 1 седмица и -12°, си палеше без проблем. Нещо радиото ли му дръпна тока... Не знам. Няма как да мина диагностика сега, защото съм в Германия, а тези дерат здраво. Според вас, на къде да се насоча. Ново радио ли да си търся? Знам, че така е доста трудно, без диагностика, но все пак да ме насочите във вярната посока.
Благодаря предварително на всички.
А и още нещо. От самата вътрешност на радиото има изнесени два изхода и към тях са свързани два чинча за усилвателя в багажника. Така я взех колата, но досега не е имало проблем. При изключване на буксата на радиото няма никаква промяна.
П.С. Сега видях грешките записани на малкия борд.
14.0 - 87С166
14.1 - ВЕС837
В момента не работи - лампата, обозначаваща дългите светлини, лампата за халогени и допълнителните светлини за мъгла, осветлението на бутоните на волана, мигачите (в купето), количката на борда, светлините за задна скорост. Радиото си свири, но не показва часовника си. Също се загуби управлението, на радиото, от волана.
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем с радиото и малкия борд

Мнение от Gari » 10 Мар 2013, 15:44

Оправи се всичко от само себе си. Отдавам проблема на влагата, студеното време и не карането на колата.
Не искам много, искам всичко!

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e39 525 tds

Re: Проблем с радиото и малкия борд

Мнение от Iwelin Welikow » 11 Мар 2013, 10:12

Колега и при мен има тези проблеми и се оказа че ми е изгоряло неква джаджа по ЛЦМ Модола (Laight modul) мигачите мигат сичко точно но на таблото несе индикират и не цъкат крушката на таблото за дълги я няма като отворя вратите не ми се вклучват ажариините копчето на авариините свети постоянно сензора за дъжд не ми работи светлини за задна скорост и те не работят :)

Назад към E39