Датчик за температура на охладителната течност

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Датчик за температура на охладителната течност

Мнение от mladenvv » 02 Фев 2013, 23:38

Здравейте колеги.Към кой датчик за температурата на охладителната течност е свързана стрелката за телпературата на таблото,този които е на самия радиатор или този които е на двигателя,номер 10 от схемата (http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15).Проблема е в това че повреме на движение ми показва че колата изтива.С чисто нов радиатор нисенс съм,нов термостат валер,заграява си нормално,парното си духа топло.Радиатора е сменян лятото, термостата миналата седмица защото мислех че е от него,но не е.Почва да загрява почти веднага след като я запаля за около 5-7 мин е загряла и стрелката се изправя.Но след това от време на време се мърда в ляво,понякога с малко, понякога с повече ,понякога ми показва че е напълно изтинала,а вътре си има парно,маркучите на радиатора са си загряти нормално.Затова се съмнявам да не е проблема в датчика.Бихте ли ми казали как се сменява въпросния датчик.колата е 525тдс.Благодаря.
Последна промяна mladenvv на 03 Фев 2013, 0:58, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Датчик за температура на охладителната течност

Мнение от mad_presley » 03 Фев 2013, 0:23

Предполагам става въпрос за ТДС-а от подписа ти. Проверил ли си какви са показанията в скритите менюта?

Потребител
Аватар

Мнение от mladenvv » 03 Фев 2013, 0:55

Да за ТДС-а.
В скритите менюта няма ли да показва същото както на стрелката.Ще погледна и в тях,това не се бях сетил.

Потребител
Аватар

Мнение от mladenvv » 03 Фев 2013, 20:44

Пробвах и от скритото меню.Колата загрява нормално.Градусите си се покачват плавно до 81-84 и ги задържа,като на момент рязко се променят на 70 пак качва до 82-84,задържа така известно време,след това пак рязко на 66, 54 , 72 или подобни стойности и рязко се вдигат пак до 84 и ги задържа докато не реши пак да падат .парно си имах перфектно през цялото време.пробвах и с изгасен и с включен климатик.след като захрееше до 84,като почваха да се менят градусите го правеше все едно е хронометър.ще сменя датчика и ако не се оправи ще отида на диагностика.

Потребител
Аватар

Мнение от mladenvv » 13 Фев 2013, 21:39

Смених температурния датчик които е на двигателя и засега всичко е наред.

Назад към E39