Козметични и Ъпгрейд въпроси

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Козметични и Ъпгрейд въпроси

Мнение от Night_Wolf » 07 Фев 2013, 21:04

Колеги, имам няколко козметични въпроса :)

Автомобилът е 523i и не е фейслифт - 07.1998 г. е производство.

1. Мога ли да сложа фейслифтови бъбреци? Някаква преправка налага ли се?

2. Има ли някаква особеност за слагане на хромирани рингове на таблото освен махането на стъклото? То как се маха точно?

3. Къде мога качествено да претапицирам волана все едно е заводски така и срещу каква сума приблизително? (не искам от онези изпълнения, дето става като на жигули...)

4. Счупени са ми държачите на фаровете... Къде мога да ги отремонтирам и за каква сума приблизително? Фарът е с оригинален ксенон с лупа.

5. Мога ли да си сложа на дългите крушки, които светят в цвят близък до дневната светлина, а не стандартната жълта, какъв модел са точно? Същото питам и за халогените?

6. Ако реша да сложа фейслифтови фарове - има ли някакви особености и преправяния или само ги замествам със старите?

7. А за стоповете с фейслофтовите... - има голяма тема, и от там виждам, че трябва да се преправят тенекии, заради диодите (реотаните) лайт модула давал грешки, правилно ли съм разбрал филмът?

8. Как да активирам дневни светлини? - да светват след няколко секунди след запалване и да светят дългите светлини на 50-60% примерно? Какво е необходимо?

9. Може ли да се свърже флашка, mp3 плаъер или ipod към музиката? Гледам в Авал има някакви устройства за 180 лв, ама не ги схващам нещо.

10. Мога ли да направя халогените да светят със STROBE ефект един след друг - т.е. да премигват един след друг бързо след това да има примерно 3 секунди пауза и пак да премигват. Какво ми е необходимо да купя и направя? (като се има предвид за светлината точка 5).

Благодаря на отзовалите се.

:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Козметични и Ъпгрейд въпроси

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Фев 2013, 21:13

Колега, както си ги задал въпросите, пишеш в търсачката основното от въпроса и няма да ти казвам колко много и подробна информация има за всичко. Няма въпрос за който да не е писано, разисквано, умувано и т.н. Ползвайте я тая търсачка, затова е сложена :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: самолет

Мнение от maskivan » 07 Фев 2013, 21:47

Колега,примерно за номер 10 няма нищо писано.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ivo_Borisov написа:Колега, както си ги задал въпросите, пишеш в търсачката основното от въпроса и няма да ти казвам колко много и подробна информация има за всичко. Няма въпрос за който да не е писано, разисквано, умувано и т.н. Ползвайте я тая търсачка, затова е сложена :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Фев 2013, 22:04

А това какво е?!? Цели 10 страници, ама няма кой да чете.
viewtopic.php?f=35&t=191572&hilit=%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
п.п. написах в търсачката "габарити при отключване", пробвах с "халогени при отключване" и пак излиза това. Или ви мързи да търсите или не знаете как да търсите :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: самолет

Мнение от maskivan » 07 Фев 2013, 22:18

Колега я прочети по-бавно и по-внимателно точка 10.
(" Мога ли да направя халогените да светят със STROBE ефект един след друг - т.е. да премигват един след друг бързо след това да има примерно 3 секунди пауза и пак да премигват. Какво ми е необходимо да купя и направя? )
Колегата иска да я кара като патрулка.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Фев 2013, 22:26

В темата има клипчета със същия ефект, като прочете колегата тази тема, ще му стане ясно какво му трябва и какво може да направи.
И пак се връщаме на същото - в търсачката има всичко ;)
п.п. И ако все пак има нещо да пита, нека го направи във вече отворени теми, няма смисъл да се пълни форума с безмислени такива и всеки да си пуска тема за въпрос който го интересува :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Фев 2013, 10:40

Night_Wolf написа:...
1. Мога ли да сложа фейслифтови бъбреци? Някаква преправка налага ли се?

3. Къде мога качествено да претапицирам волана все едно е заводски така и срещу каква сума приблизително? (не искам от онези изпълнения, дето става като на жигули...)

4. Счупени са ми държачите на фаровете... Къде мога да ги отремонтирам и за каква сума приблизително? Фарът е с оригинален ксенон с лупа.
:)

1. Нищо не се налага да променяш - взимаш фейслифтовите и ги слагаш !

3. Моя го тапицирах при Марто в Дианабад - голям е фен и работи на хубави цени + доста бързо - за един ден направи волана, топката на ск.лост и шофьорската седалка !

4. Принципно оригинален ксенон с лупа фар си е чист фейслифтов фар. Може би имаш предвид че си с тоя с ксенон и рефлектор/

За фейсовите фарове от 2000-2003 модел. Аз пазаря е от тия продавачи - излиза 36-38 лева с доставката: http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E39-5-Ser ... 4168597586

Инъче за ПРЕДИ ФЕЙСА са тия водачи: http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E39-5-Ser ... 3f16ee82a9

ПС: Обезателно си купи водачите от ebay , понеже тук нашите колеги във форума ги продават с 100% надценка :), но това си е техен бизнес все пак пари трябват.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 08 Фев 2013, 11:26

1. Свавял, слагаш!

2. viewtopic.php?f=35&t=148040

3. viewtopic.php?f=35&t=198601

4. viewtopic.php?f=35&t=207859

5. Въпрос на избор, ако искаш да е истинско бяло, слагаш ксенон на 5000К

6. viewtopic.php?f=35&t=218916&p=2398748

7. Ако нищо не си разбрал от тази голяма тема, не питай как става, дай на някой да ти ги направи :idea:

8. Примерно тази viewtopic.php?f=35&t=182294&p=2010297 или тази viewtopic.php?f=35&t=155614 или от многото други обсъжани.

9. 25 страници тема на първа страница viewtopic.php?f=35&t=121018

10. За цигании търси из китайските магазини или виж колегата @Ivo_Borisov какво ти е пуснал ;)

На мен ми отне 5мин. да ти извадя всичко и напиша това мнение!!! Следващия път, ще ми отнеме 2сек....

Назад към E39