Проблем с лампите на таблото ABS, блокаж

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с лампите на таблото ABS, блокаж

Мнение от BukTopCaBoB » 03 Фев 2013, 2:54

колега с БМВ Е39 тдс съм . Днес си сложих фарове с рингове и лупи , тайвански , и китайски ксенон. Както си карах колата и ми светнаха лампите на таблото за АБС и триъгълника за блокажа. Пробвах дали работи АБС-а , но явно не е само лампичката, а и самия АБС не работи. покарах още малко и лампите изгаснаха . Пробвах АБС-а и си работеше нормално. И така си светват за по 15 мин и изгазват за по 5 мин . Искам да питам дали е от китайския ксенон , или може да е нещо друго. Утре ще пробвам с обикновените крушки дали ще прави проблеми. Мерси все пак предварително на хора които са се сблъсквали с подобен проблем и ми пишат :)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Проблем с лампите на таблото ABS, блокаж

Мнение от boksioraE39 » 03 Фев 2013, 10:53

Тайванско-китайските фарове нямат общо с ABS-системата,по-скоро някой датчик прави проблем,на диагностика ще е записала грешка.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 03 Фев 2013, 11:31

Както каза колегата в горния пост, фаровете нямат нищо общо с АБС системата. Имаш датчик на АБС-а който здава багажа или по-лошия случай АБС блока. Има десетки теми с проблем като твоя - поразрови се малко с търсачката и ще останеш очуден колко информация ще намериш по темата. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 03 Фев 2013, 13:04

Колега,
Можеш да започнеш с почистването на всеки един от датчиците. Това реши проблема при мен на старото возило.
Успех

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 03 Фев 2013, 14:56

По скоро си мисля дали не е от тези китайски ксенони? защото крушките са 35 вата , а оригиналните мисля , че са повече. След малко ще пробвам да ги махна и да сложа обикновените крушки и дано да се оправи :)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 03 Фев 2013, 18:47

BukTopCaBoB написа:По скоро си мисля дали не е от тези китайски ксенони? защото крушките са 35 вата , а оригиналните мисля , че са повече. След малко ще пробвам да ги махна и да сложа обикновените крушки и дано да се оправи :)

Като не слушаш какво ти се говори и не приемаш съвети за какво пускаш теми?!?!?! :shock:
Да по-скоро е от крушките!!! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 03 Фев 2013, 19:54

Да, от крушките е. Разбира се , че слушам какво ми се говори, просто всичките отговори бяха свързани с датчици ... което ме притесни доста. Разкачих ксенон-а и сложих оригиналните крушки. в първия момент не изгаснаха лампите на АБС и блокажа, но като направих едно кръгче от 100-тина метра си изгаснаха. Мерси на отзовалите се ;) Сега вече ще търся оригинален ксенон, а този го дадох на брат ми на голф 3-ката... там разбира се нямаше никакви проблеми. :bchug:

Назад към E39