Счупена външна дръжка?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Счупена външна дръжка?

Мнение от boris » 17 Май 2012, 22:08

За специален инструмент може да ползвате една тънка дълга отверка и още една по късичка с извит край.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D E91

Re: Счупена външна дръжка?

Мнение от kaiooo » 18 Май 2012, 9:12

Абе колега сваляй си кората чиста работа , че с тия специални инструменти през тая малка дупчица, ще си скъсаш нервите докато нацелиш пластинката да я бутнеш , още повече че трябва да освободиш и палчето. Успех колега :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

2 минути, без да сваляш кората.

Мнение от slav_j » 01 Фев 2013, 20:49

Става много лесно:

Специалният инструмент се казва СТОМАНЕНА ТЕЛ.

1. Намираш телена ограда и си отрязваш 10см. парче (все ще намериш нещо да стърчи, телта трябва да е здрава и да държи на натиск)
2. Прегъваш му едно Г към 1см. с клещите.
3. Отваряш вратата и на нивото на дръжката се вижда една продълговата пластмасова капачка(аз лично не свалих само капачката, а и това което е около него защото отвора става по-голяма).
4. Виждаш дупката и я закачаш с телта, след което буташ и хоп дръжката се разкача (Аз използвах фенер защото само ми бяха казали нещо за някаква малка дупка, за която трябва да се закачи телта).
5. Слагаш новата дръжка и дърпаш телта за да се захване.

Готово.

П.С. Хората са го измислили да е лесно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: 2 минути, без да сваляш кората.

Мнение от boris » 02 Фев 2013, 10:22

slav_j написа:4. Виждаш дупката и я закачаш с телта, след което буташ и хоп дръжката се разкача (Аз използвах фенер защото само ми бяха казали нещо за някаква малка дупка, за която трябва да се закачи телта).
5. Слагаш новата дръжка и дърпаш телта за да се захване.

Готово.

П.С. Хората са го измислили да е лесно.

Само, че при теб явно е сваляна и преди това и някой не си е направил труда да сложи контрата на пластината, която буташ, инак нямаше да успееш само с бутане.
За предна врата, контрата се избутва от лявата страна на пластината навътре към врата, а за задна от долната и страна.
Изображение

Предишна

Назад към E39