Странен проблем с малкото казанче за чистачките на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Странен проблем с малкото казанче за чистачките на Е39
Имам много странен проблем с помпата на това казанче, струва ми се че помпата не изпомпва вода а вкарва от някъде, даже избива от капачката, принципно е вързана по калпав начин с наставяне на кабели, защото е сложена помпа от след фейслифта. Преди го нямаше този проблем, когато помпата на голямото казанче беше развалена, тогава използвах за пръскане само малкото.
А бе заплетена история, много казанчета, много помпи, много тръба, много нещо, някой ако все пак е разбрал какъв ми е проблема моля да помогне.
А бе заплетена история, много казанчета, много помпи, много тръба, много нещо, някой ако все пак е разбрал какъв ми е проблема моля да помогне.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Странен проблем с малкото казанче за чистачките на Е39
Незнам какво точно си направил,но да речем,че вместо да изпомпва течността я нагнетява и за това да избива
Ако искаш да кажеш,че и същевременно се и пълни казанчето....Пробвай да и размениш кабелите.Да дадеш плюс на другият пин
Ако искаш да кажеш,че и същевременно се и пълни казанчето....Пробвай да и размениш кабелите.Да дадеш плюс на другият пин
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има клапанче на помпата което пропуска в посока към пръскалките но явно това клапанче не работи. Когато работи помпата от долното казанче течността от пръскалките се връща към малкото казанче. Така се препълва и прелива, а от пръскалките пръска по-слабо ако изобщо пръска.

- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
slav_j написа:Решението нова помпа ли е?
Колега, свалял ли си самите пръскалки, и разглобявал ли си ги? Вътре в самите пръскалки има едни гумички с пружинки това са клапани. Аз ги бях махнал въпросните клапанчета и също ми се пълнеше малкото казанче, след като ги сложих отново нещата се оправиха. Колегата които е писал, че има клапанче на самата помпа може и да е прав, но при мен въпросните клапани са в самите пръскалки.Преди да купуваш помпа провери къде са ти клапанчетата.
Ами едната нещо е побългарявана, лепена стопявана, може и това да е проблема, другата е добре защото я отварях, дано съм сложил клапаните добре.
6 мнения
• Страница 1 от 1