Bmw 520i 2000g. Abs Asc Проблем

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Bmw 520i 2000g. Abs Asc Проблем

Мнение от kras.9 » 27 Яну 2013, 0:45

Здравейте колеги!
От няколко дена съм притежател на автомобила посочен в заглавието на темата.Искам да кажа първо,че за пръв път карам БМВ и съм направо очарован.Наистина няма нищо общо с колите които съм имал досега. :bowdown:
Въпроса ми към по опитните бмв потребители е свързан с Абс и Асц.
Автокъщата откъдето взех колата казаха,че трябвало да се смени само датчик или в най-лошият случай Абс модул или блок незнам как точно се казва...Когато колата е студена лампите не светят и абс и асц функционират,в движение колата загравя достига оптимална температура и преди да изгася от контакта лампите продължават да не светят и всичко да работи.Когато обаче карам известно време и изгася колата и после след 5-6 минути пак е я запаля лампите на АБС и АСЦ светват и тези системи спират да работят.Както и километража и данните за разхода на горивото.Живея в Германия и колата е купена от тук.Знам че диагностиката ще покаже какъв е точно проблемът,но тук е наистина скъпо-70 евро само за диагностиката.
Благодаря ви и поздрави на всички БМВ притежатели! :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Bmw 520i 2000g. Abs Asc Проблем

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Яну 2013, 11:07

Ако не ти работи скоростомера, значи е заден ляв датчик на АБС-а. Може да не е датчика, може да е букса или кабела. Ако не стане, значи е АБС-модула. Прочети във форума има много такива теми и занапред като имаш нещо да питаш, първо ползвай търсачката! :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Re: Bmw 520i 2000g. Abs Asc Проблем

Мнение от Alexch » 28 Яну 2013, 21:31

Колега, в тази тема е подробно обяснено всичко по твоя въпрос viewtopic.php?f=35&t=322201
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Назад към E39