Всмукателни колектори 520и.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Всмукателни колектори 520и.
Колеги, имам един бърз въпрос. Решил съм да направя профилактика на всмукателните колектори и дросела и дебитомера да ги изчистя и да сменя гарнитурите. Въпроса ми е за гарнитурата на колектора трябва ли да се маже с някакво лепило или силикон преди да го монтирам обратно с новите гарнитури? И евентуално някой, който ги е свалял да каже за неща, за които да внимавам при монтаж/демонтажа им.
Благодаря предварително!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!
Благодаря предварително!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Всмукателни колектори 520и.
никак ама никак не те съветвам да бараш колектора особено ако нямаш понятие как се сваля пък и на бензинов мотор няма какво да му се задръсти на колектора и освен една излишна гимнастика друго няма да направиш иначе гарнитурата като я свалиш сам прецени дали да я смениш ако се е втвърдила много или си остави същата но не я мажи с нищо
Барай шишарката Минкеее ....
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Гарнитурите вече съм ги взел, така че втрърдила или не ще се сменя(каквато и да е няма да е като новата). Не ме притесняват толкова колекторите, колкото дросела(понеже съм и с темпомат) и нещата са малко по-сложни. Ще имам в предвид казаното от теб , но съм решил да ги свалям, ако мислиш че може да ми дадеш някой съвет, заповядай . 

- anzak
- старши ентусиаст
-
съвет ти давам притеснявай се повече за колектори от колкото за дросела а ако искаш само да си смениш гарнитурата пробвай само да отлепиш колектора без да го сваляш мисля имаше място да да се смени гарнитурата а ако толкова ти е мерак да ги свалиш освен видимите болчета от горе има няколко крепежа от долу на колектора някви метални планки бяха там имаш инсталация да откачаш маркучи за вода на дросела жилата на автопилота на асц-то и на газта не са ти проблем
Барай шишарката Минкеее ....
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Благодаря, колега за отделеното внимание

- anzak
- старши ентусиаст
-
- another90sm
- младши ентусиаст
-
И още нещо. Къде се намира точно стъпковия мотор? Ако може в реалоем да ми го покажете, че аз не успях да го намеря.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Номер 17 от тази схема http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Мерси много колега!
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Колеги, проекта е приключен успешно. Разглобих и сглобих без да ми остават излишни части
. Направих една профилактика и като че ли има малък ефект, но и нещата при мен не бяха толкова зле. Изчистих двете клапи(дросела беше доста мръсен даже имаше лек ръб и зееше по-малко може би от милиметър), смених гарнитурите(на колекторите и дросела), почистих и стъпковия мотор(имаше нагар, но не беше запушен тотално), опитах се да отворя и филтъра за картерни газове, но не, а ми се стори здрав, въпреки , че имаше гадории в него на пръв поглед. Ако някой се интересува съм направил няколко снимки , неможах да направя DIY , понеже го започнах късно и нямаше време. Цялата процедура ми отне горе долу 6 часа
(което като за първи път не е зле).
Като цяло не е толкова трудно , но трябва да се внимава и да се спазва последователност.
Ако мога да помогна на някой колега , който смята да прави същото упражнение и нещо не му е ясно нека пита
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!

Като цяло не е толкова трудно , но трябва да се внимава и да се спазва последователност.
Ако мога да помогна на някой колега , който смята да прави същото упражнение и нещо не му е ясно нека пита

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!

- Affalterbach
-
-
- Кара: BMW 520i v24
- Мечтае да кара: ЗАЗ 968А
Привет колега, можеш да помогнеш. Само че аз съм със по-стария модел е34, моторът е М50. Трябва да сваля всмукателните колектори, защото отдолу някъде смуче въздух ...
и се чува даже като дам газ. И това ми обърква работата на газовия инжекцион.... Дай съвет как да постъпя. Предполагам, че е не е толкова сложно, НО до момента не съм разглобявал БМВ и нямам идея какви изненади може да се покажат 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
Здравей, колега. Така.. има няколко места, от които може да ти дърпа въздух. Започваш от въздуховода след дебитомера, към дросела и тогава стигаш до колекторите, като вероятноста за филтър картерни газове също не е малка(незнам на М50 има ли такъв филтър). Като цяло не е голяма философия, но не е и като да смениш гума
. Прати ми на ЛС ВИН номера да погледна точно при твоя мотор как стоят нещата с всмукателните колектори, за да мога да ти помогна с каквото мога. Като цяло за цялата процедура според мен ще ти са необходими спрей за карборатори, 2 гарнитури и може би и въздуховода след дебитомера - това е което смених и аз и направих малко профилактика.
Обясни и по-точно за проблема , какво точно прави , кога го прави, само на газ ли или и на бензин го прави и т.н.

Обясни и по-точно за проблема , какво точно прави , кога го прави, само на газ ли или и на бензин го прави и т.н.
12 мнения
• Страница 1 от 1