Проблем с нивомата на БМВ е39 525тдс комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- pavel_bmw13
- Потребител
-
- Кара: BMW e39
- Детайли за колата: 525tds
Проблем с нивомата на БМВ е39 525тдс комби
Здравейте,колеги имам БМВ е39 525тдс комби и от месец забелязах,че возията на колата се промени.Когато не я карам 2-3дена отзад от дясно е клекнала и като я отключа компресора се включва и се вдига веднага.Не се чува съскане от никаде,индикатора на таблото свети само 2-3 секунди докато е на контакт,компресора мисля,че работи добре,не е клекнала и не зная къде точно е проблема.Няколко дена,чета из форумите,но ако някой е имал същия проблем ще се радвам да помогне преди да я закарам в сервиз.
- gringo75
- Потребител
-
- Кара: e36 e39
- Мечтае да кара: само дизел
Re: Проблем с нивомата на БМВ е39 525тдс комби
наи вероятно ти е заминала дясната сфера.нова е скьпа а втора ръка е късмет.иначе можеш да минеш на пружини.
- zegher
- Потребител
-
- Кара: E39 530D estate
Общо взето симптомите, които описваш са първи признаци за "заминала" въздушна възглавница. Когато започне да изпуска повече компресора ще започне да изтощава акумулатора, защото работи известно време след като мотора е изгасен. Смяната на възглавницата не е сложна работа, но не е много евтина - възглавница + работа ми излезе около 400 лв. преди 2 години, сега може да е по-малко.
Успех М
Успех М
- pavel_bmw13
- Потребител
-
- Кара: BMW e39
- Детайли за колата: 525tds
Ако мина на пружини сигурно ще ми излезе по-евтино,но возията с нивомата е по-стабилна и хубава.Как точно става този преход?Някои казват много е лесно -няма проблем,други казват,че амортисьорите са 1000 лева и по добре да се сменят сфери?Аз сега имам амортисьори и сфери,ако махна сферите там ли ще има пружини?Какви точно трябва да са амортисьорите и пружините за да стане и да има ефект?И кое е по-добре като качество и цена?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Едва ли ще излезе по-евтно от 400 лв прехода от нивомат към пружини. Въздушната възглавница е около 300лв. както и всичко около нивомата е все по толкова
Но смениш ли нивомата с пружини губиш тази си "екстра" а именно товариш, товариш а задницата все си е толкова висока
. Но пък с пружините е още по-мека возията. Сравнявам комбито със седана не съм се возил или карал комби с пружини.

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Не отварям друга тема и ще ползвам тази, въпреки че няма много общо. На какво налягане работи системата? И колко шуми самия компресор? Искам да си направя една пневматика на колата и ми трябва нещо тихо и мощно.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Че е тихо тихо е компресорчето но налягането не е постоянно, зависи от това колко е натоварена колата. Ето го устройството на нивомата подробно описано може да има необходимата ти информация.

Последна промяна gentata на 11 Яну 2012, 20:10, променена общо 1 път
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Благодаря много за ПДФ-а, много ми помогна.
момчета имам проблем от известно време с нивомата вдига се максимално и постоянно свети лампата на таблото. сменял съм въздушните вузглавници преди около 2 години не ми даваше проблем. и сега нешто стана ако някои има идея да я сподели!
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Диагностика направи. Може някой от датчиците да прави въртели и да шашка компютърчето.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
правих 2 пъти на различни места компутъра не отчете грешка в нивомата маистора се опита да настрои някакво постоянно ниво но ништо не стана продължи да се качва и незнам какво да правя а 520 тд само да кажа 4е е ако има някаква разлика
11 мнения
• Страница 1 от 1