Крушките постоянно горят

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Крушките постоянно горят

Мнение от anto994 » 13 Яну 2013, 13:16

Имам Е39-ка с фабричен ксенон. След като купих колата, месец по-късно изгоря една от крушките. Оригиналните D2S са по 163 лв. и затова си купих HNG за по 25 лв. бройката. Взех две за да светят еднакво. От тогава обаче, за 3 седмици лявата крушка гори 4 пъти! Омръзна ми да ходя до магазина и да се разправям с тия фарове. Мислех си че може партидата да е дефектна, но 4 крушки! Какъв е шанса?
Та на въпроса - може ли електрически нещо да не е наред в колата. Все си мисля, че не. Те баластите или ще работят или няма да работят. Щом при всяка смяна първоначално светва, не би трябвало да има проблем. И говорим за следната ситуация - сменям я на единият ден и на светващото палене на колата(обикновено на следващият ден) крушката изгаря!!! Има ли какво да проверя/замеря или да давам 300 лв. за крушки и да се свършва?!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: Крушките постоянно горят

Мнение от E30_DK » 13 Яну 2013, 21:00

Не съм ел.специалист, но си мисля, че проблема е от баласта. Защо не пробваш да размениш баластите за да видиш дали ще спре да гори лявата крушка - така дори да не е в него проблема, поне по елементарен начин ще елиминираш от подозрение едно от проблемите неща по веригата ;)
А за неогириналната крушка предполагам, че е със същите характеристики като на оригиналната, за да не си мислимеме, че в нея е проблема...

Потребител
Аватар

Re: Крушките постоянно горят

Мнение от anto994 » 16 Яну 2013, 12:35

Смених тази която постоянно гореше(лявата) със старата(едната която ми остана от оригиналните - Оsram)! Вече 3-ти ден без проблем. Без да има кой знае каква логика(освен ако не му идва напрежението малко в повече а оригиналните крушки да са конструирани да издържат), май трябва да купя оригинални и да видя дали така няма да се реши проблема! Някой знае ли дали и какво може да се замери за да проверя там няма ли проблем? Двама електротехници казах, че не знаят от какво е. Да съм сменял баластите. Аз против нямам, но те работят и май защото нямат друго обяснение, давай да сменяме докато уцелим.
Изображение

Назад към E39