Тресене на колата 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- strik3rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
Тресене на колата 525д
здравейте колеги искам да ви запозная с моя проблем а той е следния : това лято нямаше този проблем но като дойдеха отрицателните температури се появи следното : когато не е палена от повече време 4/5 часа и двигателя изстива след като я запаля качва оборотите на малко под 1000 (което е нормално ) и след няколко секунди 5/6 оборотите се връщат в нормалното положение(мисля че това действие на колата е смукача но не съм 100% сигурен). Проблема е в тези няколко секунди колата тресе(претриса),осеща се доста докато съм в колата, и след като падне стрелката на оборотите на нормално положение всичко изчезва и колата няма никакъв проблем след това.
1 извинявам се ако темата се повтаря но търсих и намирам само за бензиновите и за тдс двигателите нищо за моя
2 инфо за колата : 2003 Д без катализатор сменено масло преди 500км със 5w30 bmw long life 01 /сменени всички филтри(купе,маслен,горивен)+картерни газове преди 5000км/ спортен филтър/
3 диагностика е правена преди 500км когато смених консумативите всичко е нормално (bmw scener 4.1 ) нищо не показва
първото ми предположение беше за свещи но колата пали идеално без да върти на диагностиката няма проблем с тях.Човека при които си оправям колата от доста време ми каза че проблема може да е от маркуча за обратната нафта обясни ми го така - когато колата угасне остава навта по маркучите която е под налягане този маркуч някаде може да е спукан и да влиза въздух и да претриса докато го прекара . колата няма течове ако нещо съм пропуснал по инфото за колата кажете . помогнете ако някои знае какво може да е
1 извинявам се ако темата се повтаря но търсих и намирам само за бензиновите и за тдс двигателите нищо за моя
2 инфо за колата : 2003 Д без катализатор сменено масло преди 500км със 5w30 bmw long life 01 /сменени всички филтри(купе,маслен,горивен)+картерни газове преди 5000км/ спортен филтър/
3 диагностика е правена преди 500км когато смених консумативите всичко е нормално (bmw scener 4.1 ) нищо не показва
първото ми предположение беше за свещи но колата пали идеално без да върти на диагностиката няма проблем с тях.Човека при които си оправям колата от доста време ми каза че проблема може да е от маркуча за обратната нафта обясни ми го така - когато колата угасне остава навта по маркучите която е под налягане този маркуч някаде може да е спукан и да влиза въздух и да претриса докато го прекара . колата няма течове ако нещо съм пропуснал по инфото за колата кажете . помогнете ако някои знае какво може да е

- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Re: Тресене на колата 525д
Дюза?Аз го имам същия проблем.При мен колата е обслужена от - до.Демек всичко е сменено плюс 6 чисто нови свещи.И аз имам съмнение за обратната нафта или дюза.Но ако е обратната нафта,при спукан маркуч ще оставя следи (капки) под колата а поне при мен такива липсват.Така че моето предположение е за дюза
2 мнения
• Страница 1 от 1