Дайте сьвет-смяна на Масло на двигател&скор.кутия-Е39-Ко
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Maslo
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=15
Благодаря ти колега
май ще рискувам и Аз
!
Дано няма проблеми...
Благодаря ти колега
май ще рискувам и Аз

Дано няма проблеми...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ами освен @ICE да разкрие "божията тайна", каква е тази специфична процедура, която са му приложили в Германия, друго не виждам какво може да се каже
Ако не си разбрал, извода от цялата тема е: Сменяш на собствена отговорност, гаранция нямаш никава, че няма да се срути след 5-10к километра

Ако не си разбрал, извода от цялата тема е: Сменяш на собствена отговорност, гаранция нямаш никава, че няма да се срути след 5-10к километра

- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
някои беше казал караме стари коли на по 200000 км.... естествено , че ще си сменим маслото - това са приказки на оторизарани сервизи , респективно майстори .. аз лично имам доверие на 1 човек само , които ме посъветва да ми смени маслото .. .направих го без да се колебая ... минал съм 30 000 км след интервенцията ... всичко е по-добре от всякога.. извода е ... желателно е да се смени при такива километри , но само от вещо лице с качествени продукти и такива услуги... И естествено ако ви се дават такива пари , но лично за мен при стептроника не трябва да се икономисват такива.
Успех на всички.
Успех на всички.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
@vodkarulez, прав си пич, но в тази тема никой не казва, каква е тази специфична процедура, която явно е нщо важно.Някой спомена само за температурата на маслото и толкова.
Ето че има хора, които са го сменили и кутията се е спекла, ина хора, които са го сменили и за сега нямат проблеми.Някъде там ще да е разковничето, ама не идва @ICE да издаде тайната
Ето че има хора, които са го сменили и кутията се е спекла, ина хора, които са го сменили и за сега нямат проблеми.Някъде там ще да е разковничето, ама не идва @ICE да издаде тайната

Масло
Колега, "Vodkarulez"-ок:)!
Кажи каде е този майстор,при които си сменил твоето масло и веднага отивам и Аз там,ок:):):)?!??!?!
Благодаря предварително
!
Кажи каде е този майстор,при които си сменил твоето масло и веднага отивам и Аз там,ок:):):)?!??!?!
Благодаря предварително

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
mad_presley написа:Ако не си разбрал, извода от цялата тема е: Сменяш на собствена отговорност, гаранция нямаш никава, че няма да се срути след 5-10к километра.
Браво,
Дори аз не бих го казал по-точно!

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Реално, маслото в кутията е около 10 11 литра, в зависимост от кутията..
В мойта мисля че трябва да е към 9.
Маслото се източва и се сваля картера . Реално с това източване от 9 литра се източват 5, при ме доляха 5,3 литра.... Сменя се филтъра
На картера има един магнит, който събира металните отлагания.. при мен беше станал двапъти по голям, изчистха го и.. засега всичко ми е ок.. пък си карам стабилно
Общо взето процедурата е по скоро профилактична отколкото смяна на цялото масло, защото за да се източи цялото масло е сложно от турбината да се източи и т.н.
Така че.. според мен не е толкова страшно ... вие го изкарахте нещо свръх трудно и сложно..
Това чена някой му се е сличило да има проблеми след това може да е дължи на каплав майстор и на кутия която просто и е било време.. все пак маслото не я прави нова
Аз маслото го смених при Йонко, доста хора от форума го знаят.. страшно много разбира и е много точен.

В мойта мисля че трябва да е към 9.
Маслото се източва и се сваля картера . Реално с това източване от 9 литра се източват 5, при ме доляха 5,3 литра.... Сменя се филтъра
На картера има един магнит, който събира металните отлагания.. при мен беше станал двапъти по голям, изчистха го и.. засега всичко ми е ок.. пък си карам стабилно

Общо взето процедурата е по скоро профилактична отколкото смяна на цялото масло, защото за да се източи цялото масло е сложно от турбината да се източи и т.н.

Така че.. според мен не е толкова страшно ... вие го изкарахте нещо свръх трудно и сложно..

Аз маслото го смених при Йонко, доста хора от форума го знаят.. страшно много разбира и е много точен.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Entusiastka_83
- Потребител
-
BMW525dA 2002
смених маслото на скоростната кутия преди около 2г в сервиза VARI,доста примитивна и продължителна ми се стори процедурата,то си беше некъв ритуал чак,но вероятно така трябва да е,доляха около 6л масло по спецификация от BMW ,мисля,че това е ясно за всички,относно маслата за диференциала и скоростната кутия,смениха филтъра и както каза колегата по-горе,отстраниха доста стружки от магнитната пробка,цената беше,по спомен около 800лв,за сравнение за тази процедура ми поискаха от КАМОР 1400лв.,от ДАРУ 1250лв.,вече са изминати около 35000км,проблем не съм имал,смених го защото четох немски страници,където пишеше,че е "желателно" подмяната на маслото на всички видове скоростни кутии на около 120000км,независимо от препоръките на БМВ,все пак те имат друг производител...!
- sasho57
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 525TDS
Re: Дайте сьвет-смяна на Масло на двигател&скор.кутия-Е39-Ко
Здравейте колеги
Айде и аз да се изкажа относно смяната на маслото в автомата, нямам намерение да съм многознайко, ще разкажа аз какво направих. още като купувах колата а тя е Е-39 525TDS 1997, немеца който ми я продаде ми каза, че трябва да се смени маслото на скор. кутия защото колата е минала малко повече от 165000 км. кутията е ''ZF 5HP-18'', аз се прибрах в БГ. и почетох то тук то там, но не хамерих конкретен отговор и реших да послушам предишния собственник, смених маслото в сервиз в пловдив дано не излезне като реклама сервиза се казва "Automatic Choice". при смяната майстора ми каза че може да ми смени маслото частично защото им се е повредила машината дето изсмуква всичкото масло и промива , или ако искам да почакам докато им я оправят, без нея (машината) източиха около 5 л. всичкото било ~10, аз го смених частично сумата бе около 215 лв. в нея се включва филтър, гарнитура за картер, масло ATF DIII, труд 30 лв, каза да дойда отново след 40 000 km. минах ги тези км. без никакво нарекание , вчера го смених наново пак там машината им работеше ето калкулацията по фактура:
1.филтър 36.00 лв
2.Гарнитура картер 28.00 лв
3.Масло ATF DIII 10л.х18.00 180.00 лв (1 л. отивал за промивка)
4.труд 80.00 лв
плюс 5 цигари и 2 кафета докато чаках.
И до смяната нямах оплаквания, след смянат (може и да си въобразявам) но кето че ли колата певключва много меко преди това от време на време я хващах когато сменя скоростите сега трябва много да се постарая за да хвана момента. карам автомат от 2000 год. имал съм форд скорпио, мерс, ситроен, сега съм на бавареца.
Айде и аз да се изкажа относно смяната на маслото в автомата, нямам намерение да съм многознайко, ще разкажа аз какво направих. още като купувах колата а тя е Е-39 525TDS 1997, немеца който ми я продаде ми каза, че трябва да се смени маслото на скор. кутия защото колата е минала малко повече от 165000 км. кутията е ''ZF 5HP-18'', аз се прибрах в БГ. и почетох то тук то там, но не хамерих конкретен отговор и реших да послушам предишния собственник, смених маслото в сервиз в пловдив дано не излезне като реклама сервиза се казва "Automatic Choice". при смяната майстора ми каза че може да ми смени маслото частично защото им се е повредила машината дето изсмуква всичкото масло и промива , или ако искам да почакам докато им я оправят, без нея (машината) източиха около 5 л. всичкото било ~10, аз го смених частично сумата бе около 215 лв. в нея се включва филтър, гарнитура за картер, масло ATF DIII, труд 30 лв, каза да дойда отново след 40 000 km. минах ги тези км. без никакво нарекание , вчера го смених наново пак там машината им работеше ето калкулацията по фактура:
1.филтър 36.00 лв
2.Гарнитура картер 28.00 лв
3.Масло ATF DIII 10л.х18.00 180.00 лв (1 л. отивал за промивка)
4.труд 80.00 лв
плюс 5 цигари и 2 кафета докато чаках.
И до смяната нямах оплаквания, след смянат (може и да си въобразявам) но кето че ли колата певключва много меко преди това от време на време я хващах когато сменя скоростите сега трябва много да се постарая за да хвана момента. карам автомат от 2000 год. имал съм форд скорпио, мерс, ситроен, сега съм на бавареца.
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
В момента в Дару Кар върви промоция за автомобили на 7+години. На мен смяна на маслото на стептроника, ми излезна 360 лева всичко.Масло,филтри,гарнитури и труд.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Да, ходих и не съжалявам. Доколкото знам колата още се движи и няма проблем. Так както я обслужиха в Германия, тук няма кой да я направи, но пък за смяната на маслото в кутията има мн момчета, които разбират достатъчно, че да не стане беля. Ако ма някой му трябват координати ще пращам на ЛС!El Diablo написа:...тои Ледения маи до германия ходи за тая екстра
Успех!

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
В Дару - смяна масло автоматични скорости + диференциал с включено масло и труд - 360-390лв
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- paruchev_27
- Потребител
-
- Кара: 530 D
И аз го смених ... определено има разлика
събра 7л.
но ме притеснява с маслото да не стана някакъв фал защото сложиха ATF DIII но някаде по опаковката мернах да пише ZF а кутията ми
e GM

събра 7л.
но ме притеснява с маслото да не стана някакъв фал защото сложиха ATF DIII но някаде по опаковката мернах да пише ZF а кутията ми
e GM

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3