Скърцане отпред-РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- anspa
- Потребител
-
- Кара: e 39 tds
Скърцане отпред-РЕШЕН
Здравейте колеги,
Колата е 525 tds с ръчни скорости. След изминаване на 10-15 км. пробег започва да се чува неприятно стържене и хруштене отпред в ляво. Звука се появява при завиване, преминаване през неравности и най-интересно - при отпускане педала на спирачката, независимо дали съм спрял окончателно или само съм намалил скоростта.
Естествено отидох в сервиз, но ми казаха че всичко е наред както по окачването така и по спирачната система.
АБС, АСЦ, спирачки - всичко си работи.
Проблема се появи когато преди две седмици в доста студено време пътувах по магистралата. След около 80 км. светнаха контролните лампи на АБС и АСЦ на таблото.
Обадих се на човека от когото купих колата и той предположи, че е замръзнал датчика на АБС-а. Спрях, загасих колата и след минута пак запалих. Лампите загаснаха за да светнат отново след 15-тина километра. Това се повтори няколко пъти. После всичко се оправи, но по пътя обратно към София се появи този звук.
Ако някой е имал подобна случка нека сподели.
След празниците смятам да отида в друг сервиз.
Оказа се счупена предна лява пружина.
Колата е 525 tds с ръчни скорости. След изминаване на 10-15 км. пробег започва да се чува неприятно стържене и хруштене отпред в ляво. Звука се появява при завиване, преминаване през неравности и най-интересно - при отпускане педала на спирачката, независимо дали съм спрял окончателно или само съм намалил скоростта.
Естествено отидох в сервиз, но ми казаха че всичко е наред както по окачването така и по спирачната система.
АБС, АСЦ, спирачки - всичко си работи.
Проблема се появи когато преди две седмици в доста студено време пътувах по магистралата. След около 80 км. светнаха контролните лампи на АБС и АСЦ на таблото.
Обадих се на човека от когото купих колата и той предположи, че е замръзнал датчика на АБС-а. Спрях, загасих колата и след минута пак запалих. Лампите загаснаха за да светнат отново след 15-тина километра. Това се повтори няколко пъти. После всичко се оправи, но по пътя обратно към София се появи този звук.
Ако някой е имал подобна случка нека сподели.
След празниците смятам да отида в друг сервиз.
Оказа се счупена предна лява пружина.
Последна промяна anspa на 10 Яну 2013, 19:55, променена общо 1 път
- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525tds '98
- Мечтае да кара: F16
Re: Скърцане отпред
Не знам какво има да му замръзва на датчика. Това обаче е признак че някой от датчиците си заминава. Иначе за скърцането причината може и да е някаква друга, но най добре на сервиз.
2 мнения
• Страница 1 от 1