Двигателя леко притриса на 530d?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
Re: Двигателя леко притриса на 530d?!?
miroalpina написа:колега такова животно по нов вид дюзи нямаааааааааааааа дюзата си е една и съща
Дюзите на 184hp двигателя нямат No. 23, а на 193hp си го имат, това е единствената разлика и причина за трудното изваждане на старите дюзи.

SteveSR

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
lubenti написа:Пич на 100% съм обеден, че са дюзи. Дори и бас мога да хвана с теб.От къде и какви дюзи си взел....?
Колега, трябваше да се хванем на бас

Минах с ремонтни комплекти за дюзата и ГНП-то + сняма на подкачващата помпа, но съм доволен че се оправи колата

- watchman
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d Touring
Колеги, използвам темата, защото съм със същия двигател. Не можах да открия отговор на въпроса си с търсачката:
Къде се намира релето на подгревните свещи? Ако може и снимки за да се ориентирам по-лесно. (споменаха ми, че е под пасажерския филтър)
Трябва да ги замеря, защото на диагностика ми казаха, че имам проблем с подгрева, но не се знае кое е - дали са свещи или реле. Ходих да питам колко ще ми вземат да ми замерят свещите, но цената не ме устрои и реших да си ги замеря сам. Ще съм благодарен да ударите едно рамо!
Къде се намира релето на подгревните свещи? Ако може и снимки за да се ориентирам по-лесно. (споменаха ми, че е под пасажерския филтър)
Трябва да ги замеря, защото на диагностика ми казаха, че имам проблем с подгрева, но не се знае кое е - дали са свещи или реле. Ходих да питам колко ще ми вземат да ми замерят свещите, но цената не ме устрои и реших да си ги замеря сам. Ще съм благодарен да ударите едно рамо!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Релето е в кутията до еку-то, под пасажерския филтър за климатика.
Сваляш филтъра с кутията му, отваряш капака на бялата кутия и търсиш реле с дебел червен кабел хванат с гайка.
Откачаш релето и мериш кабелите на свещите към маса, при здрава свещ трябва да ти дава ~1-2 ома, а ако е изгоряла нищо.
Сваляш филтъра с кутията му, отваряш капака на бялата кутия и търсиш реле с дебел червен кабел хванат с гайка.
Откачаш релето и мериш кабелите на свещите към маса, при здрава свещ трябва да ти дава ~1-2 ома, а ако е изгоряла нищо.
Колеги, по тази тема имам 530д коммон раил. Трепери яко под 2500 оборота ...няма мощност никаква.. помощщ 

35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3