Работната температура на 530DA
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Работната температура на 530DA
Колеги каква трябва да е работната-нормалната температура на 530DA Е39?
Днес смених и двата термостата понеже колата не ми загряваше и сега температурата в скритото меню ми отива до 98 градуса.Питам се това нормално ли е или имам някакъв проблем?Иначе стрелката на таблото отива на средата и там си остава.Мисля че я обезвъздушихме както трябва.
Моля нека някой който знае да помага...
Днес смених и двата термостата понеже колата не ми загряваше и сега температурата в скритото меню ми отива до 98 градуса.Питам се това нормално ли е или имам някакъв проблем?Иначе стрелката на таблото отива на средата и там си остава.Мисля че я обезвъздушихме както трябва.
Моля нека някой който знае да помага...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Работната температура на 530DA
93-96 без натоварване... ако се понапъне, отива и нагоре... ако я държиш в по-височки обороти, няма да качва толкова... според мен си ок 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Термостата е напълно отворен при 93 градуса, така че е нормално да стигне 98 на място или при ниска скорост преди виското да се е включило, особено след като преди не ти е загрявала и си сменил термостата. Мисля,че Владо е прав, както винаги и сега всичко е ок 

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Благодаря колеги,пооспокоих се вече понеже си мислех че наистина имам сериозен проблем и се опасявах да не съм я прегрял.
Преди смяната на термостатити-а те и двата бяха останали в отворено положение-температурата в скритото меню не надвишаваше 75-76º....и непременно който има проблем с термостатите да сменя и двата задължително.
Относно виското имам съмнения че не ми работи както трябва и май ще се наложи смяната му-питам се само дали сега в студеното време вих могъл да я карам така или не е препоръчително.
Преди смяната на термостатити-а те и двата бяха останали в отворено положение-температурата в скритото меню не надвишаваше 75-76º....и непременно който има проблем с термостатите да сменя и двата задължително.
Относно виското имам съмнения че не ми работи както трябва и май ще се наложи смяната му-питам се само дали сега в студеното време вих могъл да я карам така или не е препоръчително.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Карай си колата спокойно и си следи скритото меню,за да си спокоен,щом искаш.Иначе 98ºC е нормалното за твоя мотор.
Между другото,стрелката е на 12ч.от 75до 115º
Между другото,стрелката е на 12ч.от 75до 115º
- Stefko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D M-Sport
Аз си смених и двата термостата с оригинални от Дару кар и стрелката ми седи една идеа след средата (1 мм ) то и преди да ги сменя беше така.
6 мнения
• Страница 1 от 1