Вибрации след 100 км/ч

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: Вибрации след 100 км/ч

Мнение от patkana1 » 25 Ное 2012, 21:43

ICE написа:Джантите оригинални ли са?

не съм сигурен но мисля че не са оригинални,15-ки петолъчки,със капачки но не на Бмв на тях.... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 25 Ное 2012, 21:49

.. или смени стенда на който ходиш и иди някаде да те замерят преден мост спрямо заден и тем подобни или си смени гумаджиите... тва може и скъсан тел в гума да е,няма как да го видиш само може да го осетиш или като свалиш гумата се вижда

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 25 Ное 2012, 22:10

Намери колега, който няма този проблем! Разменете си джантите с гумите. Ако проблемът изчезне, решението ти е ясно, нали?!
Успех! ;)

ПП. Иди и при Дани да ти прегледа джантите с гумите. Разглобете ги и изследвайте поотделно (джантите и гумите)!!!
Ето неговата тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=149709

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 39 530 DA
Мечтае да кара: M 6

Мнение от taba4e » 28 Ное 2012, 21:56

Здравейте,

Колега, аз имах същите проблеми, решението им бе:

Взех 4 нови зимни гуми, балансираха ги и наистина вибрациите затихнаха, но не съвсем. Пооследва ремонт на цялата ходова част: носачи, биалетки, тампони стаб щанга. След като изчистихме тези проблеми, установихме, че са за смяна дисковтете, усещат се като натиснеш спирачките и волана полудява.

Сега колата е самолет :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i 2000 куб.
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от taks » 14 Дек 2012, 23:17

И аз да попитам нещо като вдигна над 100 км. цялата ми кола започва да се тресе или тропане нещо от сорта по скоро се тресе и вибрира .Ако имате някакви идеи пишете че не мога да разбера за какво става въпрос.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Дек 2012, 8:38

taks написа:И аз да попитам нещо като вдигна над 100 км. цялата ми кола започва да се тресе или тропане нещо от сорта по скоро се тресе и вибрира .Ако имате някакви идеи пишете че не мога да разбера за какво става въпрос.

Колега прочете ли темата от начало?
Ако си я прочел в търсачката има доста теми с информация за този проблем...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 17 Дек 2012, 23:35

Колеги само да споделя,проблемът не е бил в криви джанати а в дисбаланс на гумите-2 от гумите ми имаха голям дисбаланс-45% и 55% и след баланса вибрациите изчезнаха-или проблемът е решен за 8лв :mhihi: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 18 Дек 2012, 14:16

не че нещо но при вибрации във волана ми се струва по-умно, най-напред да се балансират гумите при гумаджия и тогава да се пуска тема....най-логичния проблем е все пак
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 18 Дек 2012, 20:09

kraininski написа:не че нещо но при вибрации във волана ми се струва по-умно, най-напред да се балансират гумите при гумаджия и тогава да се пуска тема....най-логичния проблем е все пак

Колега,не че нещо,но след като взех чисто новите гуми и отидох да ми ги сложат ми казаха-ще видим дали първо нямаш криви джнати и ако нямаш ти ги слагаме.Нямах,като монтажа включва и баланс на гумите и тъй като този проблем ми се появи след няма и изминати 3000к си помислих че не е от баланс на гумите....(има логика).Нямаше да пиша нищо ако знаех,за това и пробвах с други джанти.Не е нормално да правиш баланс на гумите на 2-3к,но за съжаление с нашите пътища е нормално..... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 19 Дек 2012, 1:01

patkana1 написа:
kraininski написа:не че нещо но при вибрации във волана ми се струва по-умно, най-напред да се балансират гумите при гумаджия и тогава да се пуска тема....най-логичния проблем е все пак

Колега,не че нещо,но след като взех чисто новите гуми и отидох да ми ги сложат ми казаха-ще видим дали първо нямаш криви джнати и ако нямаш ти ги слагаме.Нямах,като монтажа включва и баланс на гумите и тъй като този проблем ми се появи след няма и изминати 3000к си помислих че не е от баланс на гумите....(има логика).Нямаше да пиша нищо ако знаех,за това и пробвах с други джанти.Не е нормално да правиш баланс на гумите на 2-3к,но за съжаление с нашите пътища е нормално..... :dunno:

имай си 1 на ум и за гумаджиите че ги знаем как лепят баланса на мръсна джанта после тои отлита и си без баланс... или не го щампова както трябва на обикновенната джаната и пак същата работа.. или машината не мери правилно или тои си праи лаф до де балансира и не гледа кво прави... аз от както щеше да ми лети една от задните гуми доверие на гумаджия нямам

Предишна

Назад към E39