кола индикатор

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

кола индикатор

Мнение от M198 » 25 Май 2009, 19:28

Здравейте,
имам следното проблемче : индикаторът които наподобява кола (т.е баш кола си е :) ) свети без да показва че има проблем с който и да е от фаровете , стоповете или липса на течност в казанчето за чистачките.
Колата е 525 TDS 98 г. Видимо всички светлини са в изправност и има течност в казанчето за чистачките.
Ще се радвам да получа каквито и да е предложения
:mhihi:

п.с. вече ходих на диагностика и пичовете от сервиза уж изчистиха грешките :)

предварително ви благодаря :) .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 25 Май 2009, 19:52

Здравей колега,

Обикновено, като светне цялата кола, заедно с нея свети и 'проблема' - както ти казваш течност за чистачки, светлини, врати/багажник. На теб само колата ли светва, без нито един от останалите индикатори?

Единственото което не си описал са вратите/багажника така като гледам. Ето за сведение всички възможни 'индикатори' които светват при проблем (номер 14):

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
Мечтае да кара: m1

Мнение от bulletspeed » 26 Май 2009, 0:27

Можеш също да си направиш и тест на таблото да видиш дали имаш някоя изгоряла крушка по него ! става по следният начин даваш на контакт и задаржаш натиснато копчето за нулираане на километража (номер 15 на снимката) изключваш контакта и би трябвало да ти се появи цифрата 1 тогава го пускаш и натискаш още един път за да стане 2 след това даваш пак на контакт и ще почне да свети и марда всичко на таблото и погледни дали имаш изгорели лампи! Успех
Педала до края и душата в рая :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от M198 » 26 Май 2009, 9:30

ben_g написа:Здравей колега,

Обикновено, като светне цялата кола, заедно с нея свети и 'проблема' - както ти казваш течност за чистачки, светлини, врати/багажник. На теб само колата ли светва, без нито един от останалите индикатори?

Единственото което не си описал са вратите/багажника така като гледам. Ето за сведение всички възможни 'индикатори' които светват при проблем (номер 14):

Изображение

наистина забравих да добавя това - всички врати , капакът на багажника и предният капак са затворени и всички ключалки са здрави :)

а относно теста ще пробвам и ще споделя с вас колеги

благодаря ви за предложенията :))

Потребител
Аватар

Мнение от M198 » 26 Май 2009, 19:12

Здравейте отново,
след тест на таблото който беше предложен от bulletspeed се оказа че лампичката за проблеми в заден ляв стоп и габарит не работи :))
след по обстоен преглед на всички крушки и подмяна на ненадеждно изглеждащите всичко се оправи :)

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ОСТАНА Е ДА ВИ БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ
И СЕ НАДАВАМ НЯКОЙ ДЕН И АЗ ДА САМ ВИ ОТ ПОЛЗА :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Re: кола индикатор

Мнение от lud fen » 25 Ное 2012, 23:49

Здравейте на мен ми светна днес номер 14,онова на предното стъкло което е . Ако някой ми каже за какво е то :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Ное 2012, 23:58

Ами течност за чистачки :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Мнение от lud fen » 27 Ное 2012, 17:57

Аз го разбрах че е течност за чистачките но късно :D ,но като ми светна и се паникьосах и реших да питам тука :D :D и се извинявам за тъпия ми въпрос но ....
Само не разбрах за какво ми свети,днес му налях течност,но пак светна като минах около 10км и утре мисля да направя една диагностика,за да разбера проблема,но се съмнявам ако има някакъв датчик да е от него

Назад към E39