530d Помпи..?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

530d Помпи..?!

Мнение от boksioraE39 » 15 Авг 2012, 23:30

Знам че има доста теми но там не намирам отговор...
Значи познатата до болка тема с помпата под седалката,започна да ми гасне и да пали трудно и оня ден си купих верно италянска но чисто нова за скромните 140-лева.. Смених я в колата имаше около 45-литра нафта и уж всичко е 6.. Днес пътувам по магистралата,карам си на пета с 160 давам газ стига 200 и забива на около 4000-оборота и все едно бие прекъсвач... Мерихме преди около седмица помпата под седалката с инпа и показваше 3.4 а тая на двигателя едва дигаше 400-бара има няма а на място седи на около 285-6.. Разбрах че налягането и е слабо и трябва да се смени но не ми остана време... Пробвах и на място неще да дигне повече обороти от 4000 + - 100.. Спирам пред бар-шишарка и я оставих на един баир с муцината нагоре.. Излизам след 1-час и няма палене а помпата под седалката издава много странни звуци все едно работи на сухо и леко чегърта.. Викам си замина тотално но се обадих и ми донесаха 10л. нафта сипах я и на второто по-продължително завъртане запали?! :banghead: Отварям помпата в резервара (новата) и си работи защото се усъмних в италянската нищо че е работила 1-ден... На таблото показва че имам около 22-23-литра нафта значи е имало около 12-13 като не можах да запаля... Колата обаче пак си бие прекъсвач на 4000-оборота а иначе до там върви горе/доло нормално? Заминавам за Ръмъния и като се върна ще я закачиме да видиме к'ви грешки е набила но главния ми въпрос е според вас какво се случва като уж помпата в резервоара работи а изгаснах под 15-литра.. Може ли от тая под седалката да не съм запалил?
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: 530d Помпи..?!

Мнение от Владо » 16 Авг 2012, 9:05

преди всичко друго смени италианката за проба с нещо работещо коректно ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 16 Авг 2012, 9:45

Колега ако предната помпа не дава достатъчно голямо количесто налягане, не стига мъглата в главата, за по-високи обороти. Този проблем го правеше и на един мерцедес 220cdi и момчето смени горивни филтр и колата се орпави. След около месец пак същия проблем и сменя предната помпа. А тази която е в резервоара ти ли я слага или някой майстор. Да не би да не поставена както трябва и да дърпа от по-високо и като има малко нафта да не мжое да засмуква. Все пак резервоара ти е доста голям и 12-13 литра пък и в наклон може да не е успяла да засмуче. Относно италянските помпи карам 4-та година с такава никакви проблеми нито на бензиновите коли нито на дизелката(освен ако не е италианско менте).
Бъди честен пък да става квото ще

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 21 Авг 2012, 19:57

Купих нова помпа под седалката и пак същата работа май ще излезе дюза... Едва се прибрах... 80км 3-часа гасне нон стоп и чука нещо като аванс....... :banghead:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 21 Авг 2012, 22:53

boksioraE39 написа:Купих нова помпа под седалката и пак същата работа май ще излезе дюза... Едва се прибрах... 80км 3-часа гасне нон стоп и чука нещо като аванс....... :banghead:

щом чукаш като на аванс, със сигурност некоя дюзичка яко пикае, което обяснявя липсата на мощност в високите обороти и това че не пали. ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Назад към E39