Изпуска докато е на скорост, оставена под наклон!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Изпуска докато е на скорост, оставена под наклон!!

Мнение от anzak » 10 Авг 2012, 23:53

Според мен ниска компресия е малко вероятно по скоро или мотора като го гасиш той гасне на някакво положение и просто се придвижва докато дойде момента на нагнетяване когато клапаните са затворени и има компресия и доста по малка вероятност притискателен или феродов диск
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 11 Авг 2012, 10:47

Все пак не знаем процента на наклон в случая.Ако колата на равно, на 5а с 80км/ч я настъпиш до дупка и съединителя не пребоксува,спокойно.Не е от него.Най–вероятно наклона е доста и маса+гравитация=тегло и всичко опира до физика.
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 11 Авг 2012, 11:30

И моята е така...при голям наклон иска да си ходи :mhihi: ,но проблема не е в съединителя сигурен съм (ако изобщо има проблем де...) но едно ауди 100 (от тия ~93-94 не ги знам точно) което 100% не е по леко от е39 го бях оставил на такъв нечовешки наклон,че ако беше моята направо щеше сама да запали :mhihi: ,но аудито не мръдна дори без ръчна спирачка.Та незнам къде е разковничето за това мърдане,но не ме и притеснява...колата върви добре,харчи добре кво да си пълня главата с глупости :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 11 Авг 2012, 11:55

LUBO 555 написа:.............. маса+гравитация=тегло и всичко опира до физика.

Но и като се прибави съпротивителния момент от компресията на двигателя, като се умножи с предавателното отношение на 1-ва скорост и също така се умножи и по предавателното отношение на диференциала се получава доста значително съпротивление което трябва да се преодолее че да тръгне надолу. Но явно е факт че това "явление" е масово при 39-ките.
:driving:
ПП Предната ТДС-ка Е39 ми се се случвало един два пъти да я спирам на наклон без ръчна и не е мърдала но явно не е бил голям наклона. Сегашната е автоматик и си има спирачка в скоростната кутия и няма мърдане стига по някаква причина да не увисне едното задно колело :lol:
Последна промяна gentata на 11 Авг 2012, 15:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 11 Авг 2012, 14:06

има и ръчна, има и подпирка в багажника, има и камъни.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Нов матор трудно мърда, ама тва е др работа... :yes:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: 1m coupe

Мнение от rowz » 15 Авг 2012, 20:50

аз имам е36 m44b19 и по същия начин си тръгва, но явно е нормално аз си мислех, че само моята е така

Потребител
Аватар

Мнение от pvelikov » 17 Авг 2012, 23:23

Моята никога не е мръдвала и милиметър,въпреки че ръчната ми лови на последните 3 зъба само. Аз бих си проверил суединителят, ама да мериш компресия е като да търсиш под вола - теле... И още нещо ако си паркирал на първа и колата тръгне на скорост, ще прави такива подскоци,че ще бъдеш сигорен какво се случва.
Обаче и аз бая се посмях с бисерите, на колегите. :bowdown: Според мен трябва да има тема "Основи на ДВГ" за да може да се ограмоти малко младежта...защото в този форум за съжеление съотношението на мнения към реално полезна инфо е 1:20.

Предишна

Назад към E39