Авариен режим скоростна кутия и лампа на акумулатора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Авариен режим скоростна кутия и лампа на акумулатора
Здравейте,
както си карах и ми светна лампата за акумулатора и излезна getriebenotprogramm, авариен режим на скоростната кутия. Заедно с това светна и червената лампа на акумулатора - че не се зарежда. Спрях и не желае повече да запали, не върти и не цъка за паднал акумулатор. Като съм на P скорост или която и e друга, ми показва че съм на S (спорт) и заради това не позволява да запали. Дайте идеи, откачване на акумулатора не помогна, както и изчистване на грешките. Самата грешка, която се виждаше е - шалтера на скоростния лост.
Възможно ли e да е F15 бушона? Чисто механично скоростната кутия си действа, сменят се скоростите, на N се бута лесно, на P не мърда.
Един сервиз в Благоевград ме прие по спешност, но не успяха нищо да направят. Сега с пътна помощ докарах колата до Дару Кар за понеделник сутринта.
Благодаря и поздрави,
Иван
както си карах и ми светна лампата за акумулатора и излезна getriebenotprogramm, авариен режим на скоростната кутия. Заедно с това светна и червената лампа на акумулатора - че не се зарежда. Спрях и не желае повече да запали, не върти и не цъка за паднал акумулатор. Като съм на P скорост или която и e друга, ми показва че съм на S (спорт) и заради това не позволява да запали. Дайте идеи, откачване на акумулатора не помогна, както и изчистване на грешките. Самата грешка, която се виждаше е - шалтера на скоростния лост.
Възможно ли e да е F15 бушона? Чисто механично скоростната кутия си действа, сменят се скоростите, на N се бута лесно, на P не мърда.
Един сервиз в Благоевград ме прие по спешност, но не успяха нищо да направят. Сега с пътна помощ докарах колата до Дару Кар за понеделник сутринта.
Благодаря и поздрави,
Иван
Re: Авариен режим скоростна кутия и лампа на акумулатора
Колега, досега аз не съм срещал такъв проблем, а и не си написал точно каква грешка е изкарало при диагностиката, но разбира се започни от бушоните. Порових в чуждите форуми и потърсих теми от хора с проблем като твоя:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=490969
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1593262
Така че според мен да действаш смело, защото е възможно да е това:
Успех!
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=490969
- Код: Избери целия код
Is it automatic? They changed my whole gearshift selector.... I use Steptronic everyday.
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1593262
You probably need a new trans gear position switch. The rubber boot splits and water gets in. Not too bad to do. It's on the trans. I had to put one in my 97 528i. Look it up at realoem.com
Така че според мен да действаш смело, защото е възможно да е това:
i had the same issue last week. mechanic wanted $800 part and labor. i took it to a tranny shop and i had was water in the gear switch. $40 job.
happy ending.
Успех!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Смени бушона и карай
Ако пак изгори,откачи датчика за нивото на маслото.

Ако пак изгори,откачи датчика за нивото на маслото.
Благодаря ви за отговорите! 
Днес реших вабанк да ида до паркинга на Дару Кар и да помоля да ме пуснат до колата. Намерих бушон 15, извадих го и хоп - изгорял. Сложих си от резервите и веднага се оправи скоростната кутия - показа си P и можех да запаля, ако не ми беше паднал акумулатора от вчерашното чакане и пробване на открито. Не съм вярвал, че е възможно едно бушонче така да ме disable-не насред пустошта.
Утре ще видя какво ще кажат и от Дару Кар по въпроса. Сега остава да се разбере защо е изгорял бушона и дали ще го направи пак. Но въпреки това сега съм далеч по-спокоен!

Днес реших вабанк да ида до паркинга на Дару Кар и да помоля да ме пуснат до колата. Намерих бушон 15, извадих го и хоп - изгорял. Сложих си от резервите и веднага се оправи скоростната кутия - показа си P и можех да запаля, ако не ми беше паднал акумулатора от вчерашното чакане и пробване на открито. Не съм вярвал, че е възможно едно бушонче така да ме disable-не насред пустошта.
Утре ще видя какво ще кажат и от Дару Кар по въпроса. Сега остава да се разбере защо е изгорял бушона и дали ще го направи пак. Но въпреки това сега съм далеч по-спокоен!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Както ти е писал Илко, бушона гори и светва акумулатора от повреден датчик за маслото. Има доста такива случаи и писано във форума. 

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Уф!Колко компрометираща ситуация за механиците на Дару Кар 

Днеска си взех колата от Дару Кар - направихме успешна диагностика и се стигна точно до датчика за нивото на маслото. Откачихме го и ще го сменя при следващата сменя на масло, която е след около година.
Най-интересното е, че за толкова години никога не ме е предупреждавала колата за ниско ниво на маслото, а сега маслото беше на минимума. Т.е. този датчик въобще не е работел. На някого от вас случвало ли му се е да бъде предупреден за нивото на маслото?
Както и да е - всичко е добре, когато завършва добре, особено без счупени скоростни кутии
Благодаря за отзивчивостта на всички.
Най-интересното е, че за толкова години никога не ме е предупреждавала колата за ниско ниво на маслото, а сега маслото беше на минимума. Т.е. този датчик въобще не е работел. На някого от вас случвало ли му се е да бъде предупреден за нивото на маслото?
Както и да е - всичко е добре, когато завършва добре, особено без счупени скоростни кутии

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Ще сменяш маслото след година, било ти на минимума...
На колко го сменяш това масло?
На колко го сменяш това масло?
На 2 години максимум, или ако по-рано зелените квадратчета свършат.
От Дару Кар предполагат, че те са сипали малко под средата когато са го сменили и сега е стигнало минимума за 13 месеца след смяна на масло. Просто сензора не ме е предупредил за това, че маслото е малко, а и аз много рядко вече проверявам сам, но това ще се промени както се вижда.
От Дару Кар предполагат, че те са сипали малко под средата когато са го сменили и сега е стигнало минимума за 13 месеца след смяна на масло. Просто сензора не ме е предупредил за това, че маслото е малко, а и аз много рядко вече проверявам сам, но това ще се промени както се вижда.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На мен ми е светвала лампата за ниско ниво, някъде преди 2 години беше, може и повече. Но аз предпочитам периодично да си вдигам щеката за маслото и да си проверявам сам 

10 мнения
• Страница 1 от 1