проблем с gps

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с gps

Мнение от ags1977 » 24 Юни 2012, 21:23

Здравейте,колеги.
Получи,се проблем с навигацията.Както си пътувах с автомобила(е39 530д,2002г,с голямата навигация),се изгубиха всички станции на радиото и сигнала(предполагам gps)на навигацията.На другия ден станциите на радиото се появиха,но на навигацията ми изписва само-моля изчакайте.Пробвам да извадя диска,но изобщо не реагира.
Моля,за помощ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: проблем с gps

Мнение от Rosendo » 25 Юни 2012, 9:45

Предполагам Колега си със МК3 навигационен комп и картите са ти от 2010-та година. При мен като сложа диска с тези карти се получаваше същото нещо, незнзйно защо. Аз бих ти препоръчал да извадиш МК3-то и да му откачиш буксите за известно време. След това го закачи отново, за да си направи рестарт и извади диска с картите. Във вашия Е39 подраздел имате много хубава тема със последни карти, изтегли си EE_12_13 (Източна Европа 2012-2013) и мисля че всичко ще се оправи.
Успех

Потребител
Аватар

Мнение от ags1977 » 25 Юни 2012, 22:53

Много,благодаря,колега.Ще пробвам утре и ще пиша.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 26 Юни 2012, 14:07

ags1977 написа:Здравейте,колеги.
Получи,се проблем с навигацията.Както си пътувах с автомобила(е39 530д,2002г,с голямата навигация),се изгубиха всички станции на радиото и сигнала(предполагам gps)на навигацията.На другия ден станциите на радиото се появиха,но на навигацията ми изписва само-моля изчакайте.Пробвам да извадя диска,но изобщо не реагира.
Моля,за помощ.

Не може да чете картата, за това пише "Моля изчакайте". Просто си запиши нова карта ;). Ако си с МК3 и си послушал колегата отгоре, кажи какво стана след като си разкачил компа ако не си изчакал да изгасне червения светодиод. АКо не можеш да извадиш диска от навигацията, то свали компа от колата, махни горния капак и отдолу ще видиш моторчето, което задвижва механизма за вадене. С малка отвертка развии винтчето и леко извади моторчето от едната му страна. Отдолу ще видиш едно бяло зъбно колело. Започни да го въртиш в посока на часовниковата стрелка и диска малко по малко ще започне да се изважда.
Успех.
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от ags1977 » 26 Юни 2012, 22:47

Здравейте.Послушах колегата и за около 1 час махнах буксите от мк,рестартира се и извадих диска,сложих го отново и всичко беше наред.За съжаление само за малко.След това пак се получи същия проблем.Сега съм го разкачил отново и утре сутрин ще пробвам да изкарам диска и повече няма да го слагам.

Благодаря Ви !

Назад към E39