Амортисьор

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Re: Амортисьор

Мнение от Batov » 20 Юни 2012, 0:19

А има ли начин сам да си проверя рейката, че вече сериозно ме дразни тропането, а време за сервиз няма...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Юни 2012, 6:17

Ами по принцип да, но трябва да знаеш как точно. Вдигаш предницата, някой държи волана, хващаш гумата на 9 и 3ч. и започваш да клатиш (като най-добре подлагаш и колене за повечко сила). Така може да хванеш луфт по кормилния механизъм - разбит външен или вътрешен накрайник, рейката. Но може да се хване и луфт в някой носач. Така че за това е най-добре да го направи майстор, защото може да прецени кое точно мърда. За натягане на рейката от болта й не съм чел позитиви (специално за е39), тъй че по-добре недей прибягва до тоя метод на лечение на луфта. Твърде вероятно е да започне да ти затяга волана в крайните положения, тъй като там гребена на рейката е по-малко износен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Batov » 23 Юни 2012, 13:26

Оказа се тампон... отново :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 520I-1996

Мнение от VIKING1 » 23 Юни 2012, 21:57

Здравей колега относно проблема ти,ако дрънка при неравности отпред, щом всичко ти е здраво по ходовата част сваляи гумите махаш апарата с накладките,сваляш диска и пред теб стои ламарината.на самата ламарина има занитена крагла като прастен ламарина режете я с флекса и махаш само занитения прастен и зглобяваш.и проблема е решен,саштото го направих преди 15 дни и сега няма дразнене дранкането изчезва.Режете малко нат нитено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 24 Юни 2012, 17:00

Не исках да пускам нова тема, за това реших да пиша в тази на колегата.Проблема ми е сходен с неговия.Имах разбити аморт. отпред и реших да сменя почти всичко по предницата, само носачи не съм сменял защото бяха добре.Сложих газови аморт. и проблема който се получи е че колата много си вирна предницата.Мислех че ще слезе малко с каране, но проблема остана.Аморт. съм ги сменял по каталог за колата не са ментак.Някой да е имал сходен проблем? Мисля си за да не стои толкова грозно в краен вариант да сложа пружини М-тех да падне малко.Преди да се разбият старите колата имаше добра стойка отпред.
My E30
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Batov » 25 Юни 2012, 23:13

VIKING1 написа:Здравей колега относно проблема ти,ако дрънка при неравности отпред, щом всичко ти е здраво по ходовата част сваляи гумите махаш апарата с накладките,сваляш диска и пред теб стои ламарината.на самата ламарина има занитена крагла като прастен ламарина режете я с флекса и махаш само занитения прастен и зглобяваш.и проблема е решен,саштото го направих преди 15 дни и сега няма дразнене дранкането изчезва.Режете малко нат нитено.

Ще сменя тампоните първо, а после ако продължава да дрънка ще играе флекса :D

Предишна

Назад към E39