Съвет за съединителя

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Съвет за съединителя

Мнение от exP » 04 Юни 2012, 18:40

Здравейте ,

преди около 5 месеца взех BMW 520i.
Взех я със боксуващ съединител и след около 2 седмици съединителя тотално изпляска извънградско и си останах на място.
Закарах уж при майстори за 320 лева ми смени целия съединител чисто нов комплект карах около месец и половина с новия съединител беше си добре имаше само леко придърпване.След което ми разбиха колата и я оставих във гаража нямах време да се занимавам да оправям стъкло и т.н и вчера реших да я изкарам тъкмо да заредя карал съм не повече от 1км и на 50 метра от нас съединителя отново издаде багажа като замириса ужасно много и отново неможе да вкара на скорост ?
Какво да правя този съединител е на не повече от 300 километра възможно ли е това ? Монтьора ме увери че доста време ще изкарам с него дори да има проблеми имало гаранция да ходя ли да се разправям с него колата не е карана почти 2 месеца и така да си замине отново ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Re: Съвет за съединителя

Мнение от balcanbas » 04 Юни 2012, 21:25

Отивай и му го набий в главата този съединител. И знай правило номер ЕДНО - ДОРИ ДА ТИ Е РОДНИНА МАЙСТОРА, не си купувай авточасти от него, защото ще те изпържи един път с цената, а после и с качеството ... купуват турски и китайски буклуци, предимно от ЕВРОТО :bang:
Само за инфото, че оригинален съединител на ЛУК или ЗАКС струва между 350 и 420лв за М52Б20, това е цената за клиент и вече зависи каква отстъпка ще ти направят
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Юни 2012, 21:34

Колега тези цени ми се струват силно пресилени. Аз смених съединител LUK преди 80 хиляди, взех го от колега от форума за 220 лв комплекта и нито ми буксува, нито нищо. Още си върви перфектно :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 04 Юни 2012, 21:55

Аз пък си взех за 230 лв. чисто нов 20-сков съединител Закс и го сложих на 28-цата и го пържа вече 5000 км и няколко месеца и няма грижи за сега , само дето като му дам зор не може да издържи и леко приплъзва :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 04 Юни 2012, 22:19

Ivo_Borisov написа:Колега тези цени ми се струват силно пресилени. Аз смених съединител LUK преди 80 хиляди, взех го от колега от форума за 220 лв комплекта и нито ми буксува, нито нищо. Още си върви перфектно :)

Колега цените на колегата са реални и абсолютно актуални а преди години може да е струвал толкова все пак си минал 80000

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Юни 2012, 22:23

Sesko написа:Аз пък си взех за 230 лв. чисто нов 20-сков съединител Закс и го сложих на 28-цата и го пържа вече 5000 км и няколко месеца и няма грижи за сега , само дето като му дам зор не може да издържи и леко приплъзва :mhihi:

Сложи си мотора от 20-ката и няма да ти буксува :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Юни 2012, 6:32

Ми ходи на майстор да отваря и да гледа какво се е случило. Има нещо нередно, било то в самия съединител, или в притискателния механизъм.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Юни 2012, 8:30

nikocom написа:
Ivo_Borisov написа:Колега тези цени ми се струват силно пресилени. Аз смених съединител LUK преди 80 хиляди, взех го от колега от форума за 220 лв комплекта и нито ми буксува, нито нищо. Още си върви перфектно :)

Колега цените на колегата са реални и абсолютно актуални а преди години може да е струвал толкова все пак си минал 80000

Ами смених го преди 2г и половина, сега дори цените са с 10-20 лв надолу :dunno: За мен моя съединител е оригинален. Това че може да се купи и по скъпо не означава че само скъпото е оригинално.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от exP » 14 Юни 2012, 19:12

Закарах колата при "БАШ" Майстора след 5 дена във сервиза да свали съединителя днес най-после се чухме днес и отговора беше
Целия съединител е запален и няма нищо здраво и неможел да ми даде гаранция за това нещо.
След като го попитах как дори без да ми пребоксува съединителя за 500 метра го запалва отговора беше аз и за 100 мога да го направя.

Дайте съвет какво да правя със такива гаражни майсторчета.

Нов съединител ли да взимам сега или да търса от някоя морга или някое бмв на части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Юни 2012, 6:47

Вземи си нов съединител. Тук вече стана въпрос каква е реалната им цена. Остави колата на някой добър механик да го смени и готово.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 15 Юни 2012, 8:50

Ivo_Borisov написа:
Sesko написа:Аз пък си взех за 230 лв. чисто нов 20-сков съединител Закс и го сложих на 28-цата и го пържа вече 5000 км и няколко месеца и няма грижи за сега , само дето като му дам зор не може да издържи и леко приплъзва :mhihi:

Сложи си мотора от 20-ката и няма да ти буксува :lol:

По скоро мисля да слагам съединител от 28-ца :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 18 Юни 2012, 19:39

exP написа:Закарах колата при "БАШ" Майстора след 5 дена във сервиза да свали съединителя днес най-после се чухме днес и отговора беше
Целия съединител е запален и няма нищо здраво и неможел да ми даде гаранция за това нещо.
След като го попитах как дори без да ми пребоксува съединителя за 500 метра го запалва отговора беше аз и за 100 мога да го направя.

Дайте съвет какво да правя със такива гаражни майсторчета.

Нов съединител ли да взимам сега или да търса от някоя морга или някое бмв на части.

На такива майстори с такива тъпи обяснения едно коктейлче молотов в гаража :evil:

Назад към E39