Проблем с Климятроника моля помогнете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Karamanski_9191
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1996 I BMW 316i 1993
- Мечтае да кара: BMW X5
Проблем с Климятроника моля помогнете
Колеги и приятели,днес ми се прецака климатроника.Както си карах бях си пуснал климата на студено понеже беше жега,всичко си беше наред но като спрях и загасих колата и след околу половин час е запалих отново обърнах внимание че в колата не охлажда,дори волбще не духаше нито на топло нито на студено.Като слизнах от Автомобила и отворих предния капак видях ,че компресора на климатрона включва но и издава лик звук нещо като триене или скърцане и неще и неще да ми трагне да ми духа нито студено нито топло.
Ако някои е компетентен по този мой проблем да дава идеи и акъл какво може да е и как се ремонтира.А и да питам дали ако сваля клемите на акумолатора дали е възможно ако има компютърна грешка да я изчистя и климатроника да си заработи ?
Ако някои е компетентен по този мой проблем да дава идеи и акъл какво може да е и как се ремонтира.А и да питам дали ако сваля клемите на акумолатора дали е възможно ако има компютърна грешка да я изчистя и климатроника да си заработи ?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с Климятроника моля помогнете
С откачане на клемите няма да стане гаранция,може да се е прецакал съединителя който е в шайбата и от там лошия звук за който си писал ако съм разбрал правилно
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Karamanski_9191
- кандидат ентусиаст
-
Какъв е този съидинител и кас се сменя с или без шаибата а и играе ли роля и на топло и на студено защото моето не духа нито на топло нито на студено
Отдясно долу като свалиш кората на барчето откъм пасажера ще намериш 5-пинова букса.Тя е включена в резистора на вентилатора.Масово му казват таралеж.Той командва степените на вентилатора и е слабо място.Ценатата му е 170-180 лв.
- Karamanski_9191
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти колега а имаш ли представа как се свалят тези таралежки лесно ли е да се сменят или трябва сервиз ?
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
задай си въпросите към този колега!
memberlist.php?mode=viewprofile&u=20573
п.с кой купува в днешно време таралеж за 180лв за тия наще стари кошове

п.с кой купува в днешно време таралеж за 180лв за тия наще стари кошове

Последна промяна -Юли- на 10 Юни 2012, 20:36, променена общо 1 път
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Ако е от него ,колегата Napsters ги ремонтира 
Колегата ме е изпреварил.

Колегата ме е изпреварил.
- Karamanski_9191
- кандидат ентусиаст
-
Някои има ли видео материал кас се сваля таз таралижка ?
rende69 написа:Като не ви се дават пари не карайте БМВ.
Що ти караш БМВ за да даваш пари ли

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
vladobate написа:rende69 написа:Като не ви се дават пари не карайте БМВ.
Що ти караш БМВ за да даваш пари ли![]()

- Karamanski_9191
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:rende69 написа:Като не ви се дават пари не карайте БМВ.
Що ти караш БМВ за да даваш пари ли. И как така стопроцентово набеди таралежа едни ми ти кабелчета прекъснати вътрешно ( без нарушена външна изолация ) пак дават същите принципи за дефект. Особено едното видимо пъти по-тънко , баш за управляващия сигнал. Четки на вентилатора също са обсъндани като причина за спирането му . Иска си просвирване на инсталацията като откъм таралежа може да се пусне сигнал към вентилатора и да се установи от него ли е бедата или друго , това поне е най-малкото.
Колега благодаря утре ще ги проверя тези неща,сакво преставлява таралежа ?
Karamanski_9191 написа:Колеги и приятели,днес ми се прецака климатроника.Както си карах бях си пуснал климата на студено понеже беше жега,всичко си беше наред но като спрях и загасих колата и след околу половин час е запалих отново обърнах внимание че в колата не охлажда,дори волбще не духаше нито на топло нито на студено.Като слизнах от Автомобила и отворих предния капак видях ,че компресора на климатрона включва но и издава лик звук нещо като триене или скърцане и неще и неще да ми трагне да ми духа нито студено нито топло.
По обясненията ти явно имаш проблем с компресора на климатика , ама какво топло търсиш от него не ми е ясно.

`Топлото` идва по същият начин както и при другите автомобили - а именно от парното. При Е39 обаче / при другите не знам/ инженерите са решили при температура над 26-28 градуса парното да не работи / то няма и смисъл де /
Казваш не духа нито топло нито студено - това го разбрахме , но вентилатора в купето ти работи ли ? Защото ако той работи , `таралежа` го остави на мира тогава

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ето я темата за ремонта, има и снимки на таралежа!
viewtopic.php?f=35&t=276935
viewtopic.php?f=35&t=276935

14 мнения
• Страница 1 от 1