Чистене на фейслифтови стопове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '02г.
Мечтае да кара: S65 AMG

Чистене на фейслифтови стопове

Мнение от RhythmiX » 06 Юни 2012, 19:51

Здравейте,
искам да ви попитам как мога да почистя фейслифтовите стопове отвътре,че единия ми стоп не знайно как се е напълнил с прах отвътрешния край и стой по-бледо от другия.
Като сваля стопа ако го изплакна с дестилирана вода примерно има ли вероятност да се прецака нещо ?

Потребител
Аватар

Re: Чистене на фейслифтови стопове

Мнение от chorbadjiev » 06 Юни 2012, 20:29

На Е36 съм ги чистил с вода и веро, първо ги намокряш малко да се разкиснат и почваш на няколко пъти пълниш-разлашкваш-плакнеш :mhihi:.
Ако са силно замърсени може с четка за зъби да и извиеш главата на ''Г'' ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 06 Юни 2012, 20:39

Супер,аз моите им сипах вода,разклатих ги малко и айде нови стопове,че на старият му падна никела от водата/за фейсовите говоря/.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '02г.
Мечтае да кара: S65 AMG

Мнение от RhythmiX » 06 Юни 2012, 21:25

Голяма ли е вероятността да падне никела ?
Освен това може ли да се прецака нещо друго ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 08 Юни 2012, 0:40

RhythmiX написа:Голяма ли е вероятността да падне никела ?

Е малко ли е да ти се олюпи никела,се едно целият стоп е пълен със сажди от кюмбето под него.

Потребител
Аватар

Мнение от chorbadjiev » 08 Юни 2012, 21:48

kalingk написа:

Е малко ли е да ти се олюпи никела,се едно целият стоп е пълен със сажди от кюмбето под него.

:yes: Нека поясня, при моите стопове не беше никел, а нещо като бронзова боя с която нямах проблеми.
В такъв случай :dunno: пробвай внимателно с памук или някакво памучно парцалче и с пръста колкото можеш да почистиш.

Друго за което се сещам, ако колата ти е тъмен цвят, що не вземеш леко да ги затъмниш с фолио или трансперантен спрей+лак ;) , нещо като ''от дефект - ефект''
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 08 Юни 2012, 23:31

chorbadjiev написа:
kalingk написа:

:yes: Нека поясня, при моите стопове не беше никел, а нещо като бронзова боя с която нямах проблеми.
В такъв случай :dunno: пробвай внимателно с памук или някакво памучно парцалче и с пръста колкото можеш да почистиш.

Друго за което се сещам, ако колата ти е тъмен цвят, що не вземеш леко да ги затъмниш с фолио или трансперантен спрей+лак ;) , нещо като ''от дефект - ефект''

Винаги ще има разлика в двата стопа,особено като натиснеш спирачките и да не е точно никел вътре.

Потребител
Аватар

Мнение от chorbadjiev » 09 Юни 2012, 11:39

kalingk написа:Винаги ще има разлика в двата стопа,особено като натиснеш спирачките и да не е точно никел вътре.

Pазбиpа се, че ще има pазлика, какво очаквате при 10+ годишни стопове, ако сте чак такива естети си купувате чисто нови :winky: Но това и автора на темата го знае. Целта е с минимум средства да се постигне що годе приличен резултат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
Мечтае да кара: TVR SAGARIS

Мнение от G.D » 10 Юни 2012, 23:05

добре де те нали са с диоди нещо да не се пре ебе там ? че аз направих тая процедура http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=114284 ама нещо ми се запотява единия хубаво изглежда да е оплатнил ама като повали малко и почва :(
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 10 Юни 2012, 23:22

G.D написа:добре де те нали са с диоди нещо да не се пре ебе там ? че аз направих тая процедура http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=114284 ама нещо ми се запотява единия хубаво изглежда да е оплатнил ама като повали малко и почва :(

Не е трябвало да чакаш да вали,ами след като си го уплътнил и по засъхне силикона,отиваш на автомивката и с водоструйката у него и ако пропуска вода,почваш отначало операцията.

Назад към E39