Коректор за боя
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Коректор за боя
Има разбира се: http://bmwfans.info/accessories/product ... l_coating/
Но 40лв за 12мл боя си е прекалено...
За 5 лв си купуваш 50мл боя от автобояджийския магазин и почваш с тампона да заличаваш забележките.
За 5 лв си купуваш 50мл боя от автобояджийския магазин и почваш с тампона да заличаваш забележките.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Между другото наскоро се бях загледал в Камор ауто продават една малка кутийка, която ако се водя от написаното върху нея, трябва да е комплект за отстраняване на драскотини по боята на колата. Някой ползвал ли е този продукт, дали има някаква полза от него? Момчето на резервни части доста го похвали ( не че би казал друго де
).

- chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 628csi; Brabus Widestar GL
Това в кутийката са пасти за отстраняване на драскотините, но ако са дълбоки и е наранена боята под лака не върши работа.
аз имам от колор система на бмв Боя+лак. Но само боя върши също работа.
аз имам от колор система на бмв Боя+лак. Но само боя върши също работа.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Върши ли работа боята и лака в малката тубичка или просто е някакъв измислен продукт?
При официален дилър скоро видях оригинален комплект на BMW за отстраняване на драскотини по боята, като в упътването гарантираха напълно възстановяване на дълбоки драскотини до основата (грунд).
Идеята на тази технология е "разнасяне" на оригиналната боя и запълване на дефектния участък.
Ефекта е поразителен - не личи изобщо къде е третирано, а то и няма как защото боята е 100% същата със същото стареене и т.н.
Процедурата е тегава (продължителна) защото се търкат постепенно малки повърхности с пасти и тампон с размери от порядъка на монета от 1 лв. и не се натиска а се търка продължително до пълното запълване на увредения участък.
За мен е тайна какво става с лака и колко е траен ефекта, но факт е, че след обработката никой не може да каже къде е "пипано"
Идеята на тази технология е "разнасяне" на оригиналната боя и запълване на дефектния участък.
Ефекта е поразителен - не личи изобщо къде е третирано, а то и няма как защото боята е 100% същата със същото стареене и т.н.
Процедурата е тегава (продължителна) защото се търкат постепенно малки повърхности с пасти и тампон с размери от порядъка на монета от 1 лв. и не се натиска а се търка продължително до пълното запълване на увредения участък.
За мен е тайна какво става с лака и колко е траен ефекта, но факт е, че след обработката никой не може да каже къде е "пипано"
- chris
- кандидат ентусиаст
-
Върши работа боята и лака като идеята е да се запълни дупчица, например: по предният капак от камъче , с боя след това се изчаква няколко минути, боята изсъхва и се запълва с лак за да стане лъскаво. на мойта кола съм го правил и наистина се запълниха, добре е повърхността да се мине с маргаритки на 3М или направо с машина със фина шкурка и после полиране, тогава няма разлика в цвета и не си личи, само че усилията ако целият капак е в точки не си струват, по-добре пребоядисване.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
в тези комплектчета има боя от съответния код на Glasurit,с каквато са боядисани повечето бмв-та и еднокмпонетен безцветен лак,същия ефект се получава с конвенционална боя от коя да е микс система по кода и лак-пробвано по начините които колегите по горе посочиха,доста скъпички са тия боички според мен
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Въпроса беше заради специфичния цвят на оригиналните джанти от е39 М5, за това питах защото маи само оригинално може да се издокара същият цвят а именно черен хром, иначе ако става на дума за драскотини по колата ест. че не си заслужават тези работи.
Много благодаря на колегата Retrofit много ми помогна:)
Много благодаря на колегата Retrofit много ми помогна:)
Retrofit написа:Има разбира се: http://bmwfans.info/accessories/product ... l_coating/
+1 за казаното от клегата и да добавя че тея коректори не стават за абсолютно никъв чеп.. бояджия съм,наясно съм... вземи си базичка и си цапаи я с четчица я с тампонче
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Нали знаеш, че бояджията на ДАРУ ми е много бизък приятел
само кажи какъв цвят ти трябва или ако имаш оригинален номер още по-добре.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
е той знае как да докара хром ефекта на тези джанти,пусни ми снимка на джантите ако са тези закоито и аз си мисля .....значи и аз знам 

- chris
- кандидат ентусиаст
-
Хром-а си е хром, в смисъл че се ползва хромова боя, която струва около 1500 лв за литър, комплект Основа черна, хромова боя и лак.
аз имах такава точно за поправка на джанти, за съжаление се втвърди защото е много течна почти като вода, и като се отвори трябва да се използва.
Ако някой иска трябва да взема около 100 грама за 150 лв.
Скъпо е но става на 100%
аз имах такава точно за поправка на джанти, за съжаление се втвърди защото е много течна почти като вода, и като се отвори трябва да се използва.
Ако някой иска трябва да взема около 100 грама за 150 лв.
Скъпо е но става на 100%
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
аз имам такова и съм супер доволен 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
14 мнения