Въпрос за ретрофит на MID на кола с малък борд
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за ретрофит на MID на кола с малък борд
Здравейте!!!
Монтирах си бизнес рдс цд + мид на кола с малък борд -530д.И искам да си ретрофитна мид-а,за да мога да ползвам таймера му за печката през зимата.Та директно на въпроса,някои от тези програми върши ли ми работа за тази процедура - bmw scanner 1.4,INPA,BMW carsoft,NCS Expert,Navocoder.Питам,понеже,в повечето теми срещам,че процедурата се прави с ДИС или ССС.Първата не ми тръгва след десетки опити на Уиндоус 7 през ЮСБ/горните програми си работят коректно на тази система/,стигам все до грешка 200.159.Втората като гледам по форумите е доста скъпа от страна интерфейс и софтуеър.Така,че ми остават тези по горе.
Монтирах си бизнес рдс цд + мид на кола с малък борд -530д.И искам да си ретрофитна мид-а,за да мога да ползвам таймера му за печката през зимата.Та директно на въпроса,някои от тези програми върши ли ми работа за тази процедура - bmw scanner 1.4,INPA,BMW carsoft,NCS Expert,Navocoder.Питам,понеже,в повечето теми срещам,че процедурата се прави с ДИС или ССС.Първата не ми тръгва след десетки опити на Уиндоус 7 през ЮСБ/горните програми си работят коректно на тази система/,стигам все до грешка 200.159.Втората като гледам по форумите е доста скъпа от страна интерфейс и софтуеър.Така,че ми остават тези по горе.
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Re: Въпрос за ретрофит на MID на кола с малък борд
memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146 Ще те светне най добре 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега за подкарването на софтуера виж тази тема, доста има писано
Аз съм го правил с ДИС.
viewtopic.php?f=34&t=131937

viewtopic.php?f=34&t=131937

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
най-лесно е с BMW Scanner -а ...
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Без голям борд няма да стане да си активираш печката, поне според 12 страница на документа по-долу:
http://www.scribd.com/mario_tasev/d/600 ... nditioning
Пробвал съм на мойта кола с BMW скенер и без голям борд нямам опцията Parked car ventilation, която е необходима, за да си пуснеш печката.
http://www.scribd.com/mario_tasev/d/600 ... nditioning
Пробвал съм на мойта кола с BMW скенер и без голям борд нямам опцията Parked car ventilation, която е необходима, за да си пуснеш печката.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм с малкия борд и си имам и вентилация и печка. Преди бях с ирис. С ДИС-а се ретрофитва и МИД и печка и си има всичко, не е нужен голям борд.
п.п. Прочетох че наистина пише че трябва голям борд, но всичко си работи и с малък, аз не съм единствения с печка на МИД-а и с малък борд.
п.п. Прочетох че наистина пише че трябва голям борд, но всичко си работи и с малък, аз не съм единствения с печка на МИД-а и с малък борд.

Аз имам Parked car ventilation в бмв скенер,но той няма да ми свърши работа/имам предвид скенера/.Ми най вероятно,ще хвана да инстална дис 44,дано поне той да тръгне и мисля,че няма да имам проблем с него.
ПП @omegaart,ако знаеш как става със скенера..би ли споделил колега?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
kalingk написа:Аз имам Parked car ventilation в бмв скенер,но той няма да ми свърши работа/имам предвид скенера/.Ми най вероятно,ще хвана да инстална дис 44,дано поне той да тръгне и мисля,че няма да имам проблем с него.
Разходих се до колата че така или иначе исках тествам едни неща ...
в IKE там в reprogram и там language и се избира мулти информатион дисплей ала бала ...
omegaart написа:kalingk написа:Аз имам Parked car ventilation в бмв скенер,но той няма да ми свърши работа/имам предвид скенера/.Ми най вероятно,ще хвана да инстална дис 44,дано поне той да тръгне и мисля,че няма да имам проблем с него.
Разходих се до колата че така или иначе исках тествам едни неща ...
в IKE там в reprogram и там language и се избира мулти информатион дисплей ала бала ...
Да,сетих се и аз съм го засичал,от там се активира и малкият борд на кола без,но това ли е единственото условие,да се ретрофитне този мид?Да кажеш на колата,че има и мид,че то скенера си ми го засича като модул,но нямам активни опции в него,освен да му трия грешките.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
kalingk написа:Да кажеш на колата,че има и мид,че то скенера си ми го засича като модул,но нямам активни опции в него,освен да му трия грешките.
MID = Multy Information Display, демек това е само дисплей на компютър, като в случая компютъра ти е IKE-то. За каквото е кодирано IKE-то, това ще ти показва на MID-a.
Опаа
,успях да се преборя с тези дисове,вече имам работещи в44,в55,в57.Е склепах акумулатора от толкоз ръчкане,но целта оправдава средствата
.Остава сега да разцъкам менютата за кодиране в диса и да си прекодирам най накрая както трябва лед стоповете и да махна съпротивленията от тях както и да пусна мида.
ПП нямам parking car ventilation в менюто на скенера.Предполагам,че това действие се извършва от помпата дето е на клапите на парното под нафтовият филтър,но колега от форума ми подсказа,че това може да си го прави и помпата в печката.
Имам един въпрос..понеже не сте много разговорливи в такива теми,някой би ли ми дал съвет относно кое меню в coding е за стоповете и мида,понеже това съобщение,че няма връщане назад,не ме радва особено...Може и на ЛС.
Благодаря предварително!!!
Едит:Всичко стана като по вода,само се цъка ретрофит и вече имам печка с таймер
.
Благодаря на колегата Иво Борисов!!!

ПП нямам parking car ventilation в менюто на скенера.Предполагам,че това действие се извършва от помпата дето е на клапите на парното под нафтовият филтър,но колега от форума ми подсказа,че това може да си го прави и помпата в печката.
Имам един въпрос..понеже не сте много разговорливи в такива теми,някой би ли ми дал съвет относно кое меню в coding е за стоповете и мида,понеже това съобщение,че няма връщане назад,не ме радва особено...Може и на ЛС.
Благодаря предварително!!!
Едит:Всичко стана като по вода,само се цъка ретрофит и вече имам печка с таймер

Благодаря на колегата Иво Борисов!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1