Увеличаване на звука от упътването на GPS навигацията (Урок)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: '02 E39 520iA

Увеличаване на звука от упътването на GPS навигацията (Урок)

Мнение от BMW5678 » 03 Мар 2012, 0:17

Здравейте! :) Наскоро си записах диск с карта на Източна Европа (В която има България) за 2011-2012! Всичко си вървеше перфектно, но звука на упътването накъде да завия беше много слаб и като шофирах с по-увеличена музика не се чуваше. От около седмица ровя из форуми и търся от къде се увеличава, но не намерих нищо.Реших да прегледам упътванията, които имам в жабката. (Когато купих BMW-то преди около 2-3 месеца само отворих една страница от първата книжка и ги оставих) Започнах да преглеждам кориците на книжките, и когато стигнах до последната видях, че на корицата има карта и компас, като я отворих видях, че е упътване за БордКомпютъра 16:9, и там открих как се увеличава звука.

На снимките долу ще видите как се прави....! :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Надявам Се Да Съм Ви Полезен! :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна BMW5678 на 25 Юни 2012, 15:15, променена общо 5 пъти

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Re: Как да увеличим звука на упътването на GPS навигацията

Мнение от ivo1bg » 04 Мар 2012, 15:58

А пробва ли да отидеш в настройките на навигацията и да си настроиш нивото на звука както ти харесва? Menu/Set/Navigation volume :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW5678 » 07 Мар 2012, 10:21

Да, пробвах, но оттам си избирам колко да се заглушава музиката, когато навигацията "говори", но не увеличавам силата на "говоренето" ! :)
Последна промяна BMW5678 на 05 Юни 2012, 21:28, променена общо 1 път

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 07 Мар 2012, 12:11

Ами по принцип през Settings определяш каква да е силата на звука на напътствията (навигацията) спрямо силата на звука от радиото/ЦД-то(музиката). Ако увеличиш до край навигацията, то тя ще звучи със същата сила, каквато е музиката. Ако я намалиш, навигацията ще е по-тиха спрямо музиката в колата. По този начин ако си увеличил яко музиката, ще можеш да чуваш навигацията или със същата сила или със затихване спрямо нея. Абе стана сложно това ми обяснение, но щом си открил и другия метод и той ти върши работа :yes: :bchug: .

Потребител
Аватар

Мнение от BMW5678 » 08 Мар 2012, 20:04

то от този метод, който използвам аз се увеличава само звука на навигацията без този на музиката, и ако слушаш музика без да е много увеличена, навигацията се чува. От Settings не ме устройваше, защото трябваше да карам без музика, ако ползвам навигацията. :) (А и отначало като ползвах този метод от Settings, след като изключа навигацията и включа музиката се стрясках, защото забравях да намаля. :D )

Назад към E39