Кора под скоростите

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530д

Кора под скоростите

Мнение от monsterofcock » 05 Мар 2012, 20:53

Здравейте,

унищожил съм си кората под скоростната кутия, някой да предлага :) ?

Поздрави,
Емо

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Re: Кора под скоростите

Мнение от bili1 » 05 Мар 2012, 21:02

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 06 Мар 2012, 0:03

Колега, разрови първо realОЕМ каталога ( http://www.realoem.com/bmw/ ) и виж от кои точно коли е съвместима. Води се "Underfloor Coating" или нещо подобно. Има значение например дали е ръчка или автоматик, мисля че също дали е ляв или десен волан и т.н. Трябва да е от дизелово, но от tds-ите не стават доколкото си спомням. Накратко ровиш форума, карса и мобилето и проверяваш всяка оферта там в OEM каталога като първо си записал продуктовия номер на кората от твоята кора проверено по рамата и сравняваш със всяка кола от офертите. Ако съвпадне номера и никой не те е изпреварил и не е счупена значи си извадил късмет. При мен уви още не ме е огряло (или счупена или липсва) :( Остава последния вариант - купуване на тайванска DEPO за около 80 лв. нова ако не се лъжа, но не съм чул отзиви за въпросните тайвански замастители - предполагам от вода и замърсяване ще пазят, но като здравина едва ли може да се очакват чудеса за тези пари. Ако някой има впечатления от тайванките нека сподели, определено ще е от полза.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 06 Мар 2012, 1:06

Тези линкове не са активни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 06 Мар 2012, 1:08

popov_chris написа:Колега, разрови първо realОЕМ каталога ( http://www.realoem.com/bmw/ ) и виж от кои точно коли е съвместима. Води се "Underfloor Coating" или нещо подобно. Има значение например дали е ръчка или автоматик, мисля че също дали е ляв или десен волан и т.н. Трябва да е от дизелово, но от tds-ите не стават доколкото си спомням. Накратко ровиш форума, карса и мобилето и проверяваш всяка оферта там в OEM каталога като първо си записал продуктовия номер на кората от твоята кора проверено по рамата и сравняваш със всяка кола от офертите. Ако съвпадне номера и никой не те е изпреварил и не е счупена значи си извадил късмет. При мен уви още не ме е огряло (или счупена или липсва) :( Остава последния вариант - купуване на тайванска DEPO за около 80 лв. нова ако не се лъжа, но не съм чул отзиви за въпросните тайвански замастители - предполагам от вода и замърсяване ще пазят, но като здравина едва ли може да се очакват чудеса за тези пари. Ако някой има впечатления от тайванките нека сподели, определено ще е от полза.

Благодаря, аз директно се обадих в Дарукар и казаха че с поръчка за 3 дни, искат ми 225 лв. Това ДЕПО къде да го открия?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от popov_chris » 06 Мар 2012, 1:27

DEPO има по Цар Симеон, още на първото-второ магазинче отляво като тръгнеш от Ботев към Опълченска, а и нататък по другите магазинчета с части за BMW. Казваш им номер на рамата и ти казват цената мисля че беше между 80 и 90 лв в най лошия случай за тази под скоростите а за под двигателя (предната започваща от бронята) мисля беше 65 лв. Мисля че ги имат на склад, не директно в магазина така че ако е супер спешно не знам дали те урежда. Казаха на следващия ден за получаване доколкото си спомням. Това е по отношение на нови DEPO, но дали са достатъчно здрави тез кори ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от monsterofcock » 06 Мар 2012, 1:59

popov_chris написа:DEPO има по Цар Симеон, още на първото-второ магазинче отляво като тръгнеш от Ботев към Опълченска, а и нататък по другите магазинчета с части за BMW. Казваш им номер на рамата и ти казват цената мисля че беше между 80 и 90 лв в най лошия случай за тази под скоростите а за под двигателя (предната започваща от бронята) мисля беше 65 лв. Мисля че ги имат на склад, не директно в магазина така че ако е супер спешно не знам дали те урежда. Казаха на следващия ден за получаване доколкото си спомням. Това е по отношение на нови DEPO, но дали са достатъчно здрави тез кори ...

Ами ще ги пробвам, мисля че 225 и е много на тая част, ако ще златна да е... Благодаря! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 07 Мар 2012, 13:36

Също и една фирма -Марти едро габаритни части - или нещо от сорта , предлагат реплики на корите.
65 платих за тази под мотора 80-90 е задната. Китайски ли са , корейски ли са - не знам - но вършат работа.
Може и да не паснат по крепежите , но на мен ми я закрепиха в сервиз и заспа.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 08 Мар 2012, 9:34

dosko написа:Също и една фирма -Марти едро габаритни части - или нещо от сорта , предлагат реплики на корите.
65 платих за тази под мотора 80-90 е задната. Китайски ли са , корейски ли са - не знам - но вършат работа.
Може и да не паснат по крепежите , но на мен ми я закрепиха в сервиз и заспа.

Изобщо не купувайте тези боклуци,преди две години купихи лятото и за две седмици така се деформира че я свалих и я изхвърлих.Ходих да се разправям с тях,но вдигат рамене и казват"Ми това са "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от popov_chris » 08 Мар 2012, 11:52

Точно от това се опясявах за тайванските и се надявях да се включи някой който ги е пробвал като колегата I.V.G. Явно ще се дебне по моргите за оригинални втора ръка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 08 Мар 2012, 13:23

Аз за сега от китайско-корейските съм доволен.
Втора употреба трудно се намират. Ако са оживяли след качването и свалянето по платформи и влекачи - веднага се купуват. А и според мен са стари и напукани.
Искаше ми се оригинални да си купя , но като гледам по малките улички тази зима се напълни с всевазможни парчета от кори , както и цели такива.
Прецених че не си заслужава да дам повече пари и да ги остържа някъде .
Така че кой-както си реши.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

Назад към E39