ASC индикацията свети постоянно
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: ASC индикацията свети постоянно
Колеги, какви са индикациите, че ASC работи както трябва. При мен като запаля лампата не свети, натискам копчето и започва да свети постоянно. Не знам как е при BMW, но при Мерцедес блокажите примигват само когато засече превъртане на задните гумиа при мен примигване няма и на лед, постоянно си свети. Как да разбера работи ли?
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Ее в ръководството за експлоатация на автомобила си го пише ...
ASC работи още със запалването на автомобила, по подразбиране, а копчето за което пишеш е за изключването му
Когато индикацията не свети имаш ASC, когато свети - нямаш. Същата индикация за която става въпрос, премигва при задействане на системата.
Това при условие, че всичко по ABS/ASC е изправно разбира се.
ASC работи още със запалването на автомобила, по подразбиране, а копчето за което пишеш е за изключването му

Когато индикацията не свети имаш ASC, когато свети - нямаш. Същата индикация за която става въпрос, премигва при задействане на системата.
Това при условие, че всичко по ABS/ASC е изправно разбира се.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Ако си купил скоро колата и щом няма индикация то явно са изкорубили крушката предишните собственици или джамбазина 

Нямам такова ръководство. Мерси за информацията. Ще пробвам днес да пребуксува, да видим ще примигва ли. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Disasterr написа:Колеги, какви са индикациите, че ASC работи както трябва. При мен като запаля лампата не свети, натискам копчето и започва да свети постоянно. Не знам как е при BMW, но при Мерцедес блокажите примигват само когато засече превъртане на задните гумиа при мен примигване няма и на лед, постоянно си свети. Как да разбера работи ли?
Не работи щом свети постоянно... (освен ако ти не си я "светнал") посредством бутона.
Възможните причини да не работи:
АБС датчик - прецакан
Сензор за ъгъла на завиване - прецакан или искаш калибровка.
...и още.
Диагностика - след това отстраняване на проблема...идва зима все пак - вярвай ми - АСЦ-то ще ти трябва

- ANDROV
- Потребител
-
- Кара: 528I E39
Колега и аз имах същия проблем,лампата на АСЦ то светеше постоянно,бушони,жило всичко здраво.Карах я на диагностика изтриха ми грешката покарах 2 км и пак светна!Оказа се накрая,че проблема е в акумолатора,пада напрейението и невръща жилото до край!Надявам се да съм бил полезен. 

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2