помощ за е39 2.5д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- nindjata89
-
-
- Кара: Bmw 525d common rail 2002 godina
помощ за е39 2.5д
Колеги помагайте , преди няколко дни колата ми започна да пуши зверската , оказа се че турбото е заминало , купих турбо втора употреба , сложих го , запалих но пак пушеше страшно много , свалихме турбото и се оказа че е развалено , след като видях , пипнах оста на ново турбо купих друго втора употреба без никакви луфтове на оста и го сложих , запалих колата за 1 минута без гарнетата и видях че пуши , но според мен в нормите , съвсем малко , сложих гърнетата и като започна да пуши си искарах ангелите но ми казаха че било нормално че имало масло в тях и трябвало да се прочисти . Първите 30 - 40 километра ме беше срам да си карам колицата , но след това се оправи и трагнах от Пловдив за София . Прибрах се без видими пушеци и на следващата сутрин като запалих колата ужас , след 1 минута работа на място не можех да видя къде ми е колата , тръгнах да я карам и като позагря се пооправи , но след това като спрях на светофара пак започва да къди отзад , при движение с примерно 50 км всичко е наред , но като спрях на другия светофар пак същата работа , вече съм минал общо 200 - 220 километра . При смяната на турбото смених и маслото защото беше останало под минимума , не беше пресечено за хората който ще предположат най-страшното , колата има мошност , ама незнам сутринта като я запаля дали няма да ме изненада отново с белите облаци . Кажете какво да правя да я карам ли още и да се надявам да се оправи или да се насочвам към някой сервиз . А между другото катализатор има и не е махнат , колата е на 200000 км уж реални . Благодаря на всички предварително ! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: помощ за е39 2.5д
Колега бяло ли пуши или черно? Според мен трябва да ти пуши бяло ако е турбото. Като имам предвид бяло- бяло сиво и мирише на изгоряло масло, така ли е или пуши черно?

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
- nindjata89
-
-
Да колега бяло сиво е и мирише на масло , извън градско ще се ходи май че то в града е пълен ужас , на светофара кат земе да къди и направо ме е срам да я карам . 
Днес към 12:00 часа като си запалих колата поработи на място , след това я поразкарах малко , след това като я паркирах на място поработи 3 , 4 минути и нямаше грам пушак . Да се надяваме да се е оправила ! Благодаря на колегите !

Днес към 12:00 часа като си запалих колата поработи на място , след това я поразкарах малко , след това като я паркирах на място поработи 3 , 4 минути и нямаше грам пушак . Да се надяваме да се е оправила ! Благодаря на колегите !

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
махай катализаторите!!!
- nindjata89
-
-
Филтъра за картерните газове го смених преди 1 седмица , а за катализаторите не съм ги барал , за да се оправи проблема само каране му е майката . Минах 500 км и вече няма и следа от белите облъци !

8 мнения
• Страница 1 от 1