Проблем с показанията на горивото 525 ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- dane mama
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS
- Мечтае да кара: X6
Проблем с показанията на горивото 525 ТДС
Здравейте колеги,
имам един проблем, който супер много ме дразни и желая да отстраня ...
Колата трябва да работи над 20 мин. за да ми покаже реално какво се случва в резервоара. След като я изгася и изчакам малко, показанията от горивото започват от светеща лампа, след това гасне и чак след определено време на каране на таблото ми се показва какво имам като налично гориво в резервоара. Проблем ми е, защото когато карам на къси дистанции не знам какво се случва с горивото и не мога да предценя колко ще изкарам до следващо зареждане. А знам, че баварците са много стриктни в тази област и е нормално показанията да са винаги точни.
имам един проблем, който супер много ме дразни и желая да отстраня ...
Колата трябва да работи над 20 мин. за да ми покаже реално какво се случва в резервоара. След като я изгася и изчакам малко, показанията от горивото започват от светеща лампа, след това гасне и чак след определено време на каране на таблото ми се показва какво имам като налично гориво в резервоара. Проблем ми е, защото когато карам на къси дистанции не знам какво се случва с горивото и не мога да предценя колко ще изкарам до следващо зареждане. А знам, че баварците са много стриктни в тази област и е нормално показанията да са винаги точни.
Редовен клиент на родната Милиция

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Re: Проблем с показанията на горивото 525 ТДС
Така беше и при мен преди да изгори подкачващата помпа в резервоара,да си я пипал нея или нещо такова
При вадене и поставяне може да си закачил някъде поплавъка.

- dane mama
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS
- Мечтае да кара: X6
В интерес на истината сменях подкачващата помпа в резервоара но поплавъка много внимателно е изваждан и свалян. През цялото време бях там а пък и майсторчето ми е приятел ...
Когато напълня резервоара до горе нямам тези проблеми. Случва се само когато горивото падне под 30 литра някъде
Когато напълня резервоара до горе нямам тези проблеми. Случва се само когато горивото падне под 30 литра някъде
Редовен клиент на родната Милиция

Аз имам същия проблем, има го само когати е под 30л. Нищо не съм бутал резервоара откакто съм собственик. Ако някой знае какво е точно да пише. Моя проблем е от доста време (година). Искам да си го оправя и аз. За къси разстояния е кофти.
Good Drivers Just Drive
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Явно точно този проблем е доста често срещан - и при мен под половината резервоар не отчита адекватно - колкото по-малко гориво има, толкова повече "играе" стрелката... трябва да я карам доста време за да покаже нещо близо до истината. Когато купих колата се оказа, че липсва уплътнението на дясната капачка на сондата под задната седалка и при сипване на повече нафта течеше от там - тогава си помислих, че поплавъка е износен в часта където е около 15-20 литра, тъй като предишните собственици са знаели, че не трябва да пълнят резервоара много.
Сега обаче като вижда колко е масов проблема започвам да си мисля дали проводника или нещо друго по пътя от поплавъка до уреда на таблото, след 10 години работа, не дава отклонения на съпротивлението - по-запознатите да кажат дали при Е39 е като при по-старите коли - полпавъка се мести по пластина с което променя съпротивлението и уреда на таблото го отчита.
Другото за което си мисля е дали не се замърсява самия поплавък - затруднено движение на самия поплавък от отлагането на боклуци от нафтата или замърсена повърхност на металната пластина, което влошава контакта.
Ще следя темата с интерес въпреки, че в момента съм възпрепятсван да действам по проблема - ще е добре да се оправи тази "детска болест" на Е39.
Сега обаче като вижда колко е масов проблема започвам да си мисля дали проводника или нещо друго по пътя от поплавъка до уреда на таблото, след 10 години работа, не дава отклонения на съпротивлението - по-запознатите да кажат дали при Е39 е като при по-старите коли - полпавъка се мести по пластина с което променя съпротивлението и уреда на таблото го отчита.
Другото за което си мисля е дали не се замърсява самия поплавък - затруднено движение на самия поплавък от отлагането на боклуци от нафтата или замърсена повърхност на металната пластина, което влошава контакта.
Ще следя темата с интерес въпреки, че в момента съм възпрепятсван да действам по проблема - ще е добре да се оправи тази "детска болест" на Е39.
Колеги само да отбележа, че мойта е бензинова.
Good Drivers Just Drive
6 мнения
• Страница 1 от 1